Lago stanovanje v Milanu

12. 09. 2012

O projektu Lago Appartamento smo že pisali, v Milanu pa smo ga tudi obiskali. Povzpeti se je potrebno v drugo nadstropje staromeščanske hiše na Vii Brera 30. Da imajo stanovalci tudi nekaj miru, je ob zvoncu zapisan odpiralni čas.

Celoten članek

Conus, zmagovalka med napami

10. 08. 2012

Po nekaj letih obiskovanja sejmov in ogledovanja vedno novih modelov nap, ki so nas pustili hladne, smo naleteli na dansko lepotico Conus, ki jo je za Trepol oblikoval Hugo Dines Schmidt, VE2. Pri oblikovanju je izhajal iz klasične oblike nape iz sedemdesetih in nastala je čista perfekcija, ki se ponaša s priznanjem Red Dot 2012.


Celoten članek


Dojenček v cvetju

12. 09. 2011

Bloom Baby je eden redkih stilsko dovršenih proizvajalcev pohištva za dojenčke. Če ste na robu obupa, ko blodite med posteljicami z naborki in previjalnimi mizami, ki po izgledu sodijo kvečjemu v kakšno kmečko izbo, hkrati pa ne bi improvizirali s pohištvom iz Ikee, je za vas kot nalašč njihova kolekcija pohištva Alma.


Celoten članek


Zračni design za vroče poletje

29. 06. 2011

O napihljivi različici znamenitega stola Chesterfield, obvezne opreme knjižnice angleških podeželskih dvorcev, smo že pisali v članku o udobni ureditvi balkona, terase ali vrta. Kaj je lepšega od poležavanja na enem od dobitnikov nagrade Red Dot, udobnem kavču Big Blo?

Celoten članek

Svetleči tulipani

4. 03. 2011

Že sanjarite o pomladi in o večerih, ko boste posedali zunaj? Za popestritev vašega vrta ali balkona so kot nalašč svetleči tulipani proizvajalca Myyour.

Celoten članek

LagoFabbrica

25. 08. 2010

O Lagovih izdelkih smo že večkrat pisali, tokrat pa smo si ogledali njihovo tovarno in show room v Villi del Conte v bližini Padove. Tovarno, ki jo je zasnoval arhitekt Italo Chiucchini, je zaradi netipične oblike med množico hal v industrijski coni zlahka opaziti.

Celoten članek

Postelja Col-letto

11. 06. 2010

Ko si mislimo, da nas na področju oblikovanja pohištva res nič več ne more presenetiti, nas z genialnim novim izdelkom spet navduši Lago. Morda bo mehka postelja Col-letto v naših projektih izpodrinila lebdečo Fluttuo?

Celoten članek

Lago stanovanje

4. 02. 2010

Podjetje Lago je znano po kul pohištvu za kul ljudi. Če ste srečni lastnik ali najemnik neopremljenega stanovanja, hkrati pa slovite kot party animal, si lahko uredite Lago Appartamento.

Celoten članek

Gospodinjski aparati Gorenje Simplicity

19. 11. 2009

“Manj je več” je načelo, ki se ga je držal arhitekt Ludwig Mies van der Rohe, sledili pa so mu tudi oblikovalci nove linije gospodinjskih aparatov Gorenje s pomenljivim imenom: Simplicity. Preprostega dizajna je vesel vsak arhitekt za notranjo opremo, seveda pa tudi vsi ljubitelji minimalizma.

Celoten članek

Striptease na postelji

6. 10. 2009

Ne gre za striptease, kakršnega bi se razveselila vaša boljša ali slabša polovica, v slačenju in oblačenju lahko odslej uživa vaša postelja. Kolekcijo Striptease, posteljo z obsežno garderobo, sta zasnovala Paola Navone in Ivano Redaelli.

Celoten članek

Relief spominov v keramiki

7. 09. 2009

Čeprav bi jo na prvi pogled uvrstili med reliefe, ki jih je že zlizal čas, je keramika Déchirer nov produkt proizvajalca Mutina. Keramična kolekcija posnema teksturo cementa in izrazne možnosti njegove strukture. V reliefu se odražajo spomini na preteklost.

Celoten članek

Kdor visoko leta, je Vrtoglavi Ptič

12. 06. 2009

Sijaj Hrastnik je ustvaril sijajno blagovno znamko: vrhunska svetila Vertigo Bird so za svetilko Slim, ki so jo oblikovali Bevk Perović arhitekti, prejela mednarodno oblikovalsko nagrado RED DOT. Če ste ljubitelji minimalizma, vas nikakor ne bo pustila ravnodušnih; poleg estetike jo odlikuje tudi funkcionalnost.

Celoten članek