LagoFabbrica

25. 08. 2010
LagoFabbrica
O Lagovih izdelkih smo že večkrat pisali, tokrat pa smo si ogledali njihovo tovarno in show room v Villi del Conte v bližini Padove. Tovarno, ki jo je zasnoval arhitekt Italo Chiucchini, je zaradi netipične oblike med množico hal v industrijski coni zlahka opaziti.

Recepcija
Recepcija in delovni prostori so presenetljivo domačni, zato je vtis ob prihodu precej drugačen kot je sicer v tovarnah pohištvene industrije. LagoFabbrica je v celoti opremljena z Lago pohištvom.

Miza Air med oblaki
Lago je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo v obdelovanju lesa, ki ga je v moderno smer oblikovanja usmeril Daniele Lago, najmlajši, deseti brat v družini. Daniele je kot oblikovalec podpisan pod številne pohištvene kose, danes pa je na položaju art direktorja zaslužen tudi za svežo in prodorno filozofijo podjetja.

Show Room Lago
Lagovi katalogi temeljijo na domiselnem oblikovalskem pristopu in ne na prelestnih manekenkah. Tudi v show roomu je opaziti ta pristop – na vrvi pod stropom se sušijo nogavice.

Lago kopalnica
V začetku se je proizvodnja osredotočila na dnevne sobe in spalnice, nekaj let nazaj so program dopolnili s kuhinjami, letos so na milanskem sejmu predstavili tudi sestavljive sedežne garniture. Posebnega kopalniškega programa nimajo, pa vendar je možno sestaviti tudi simpatično kopalnico.

Gugalnica Soft Wood
Pred odhodom smo preizkusili še mehke gugalnice “Soft Wood”. Lesene kocke na penasti podlagi se prilagodijo sedečemu. Komaj čakamo novih domislic Lagovih oblikovalcev!

Oznake: , , , ,