Lago stanovanje v Milanu

12. 09. 2012
Vhod v Lago Appartamento
O projektu Lago Appartamento smo že pisali, v Milanu pa smo ga tudi obiskali. Povzpeti se je potrebno v drugo nadstropje staromeščanske hiše na Vii Brera 30. Da imajo stanovalci tudi nekaj miru, je ob zvoncu zapisan odpiralni čas.

Predsoba
Stanovanje ni salon pohištva, zato je vzdušje temu primerno “domače”. Vam je razstava čevljev na hodniku poznana? Oddahnili smo si, da tudi tukaj živijo ljudje iz mesa in krvi in ne Stepford Wives.

Kuhinja z jedilnico
Ker v času milanskega sejma kuhinja gosti številne obiskovalce, vanjo sodi dooolga miza s klopmi, oboje s steklenimi nogami sistema Air. Medtem, ko vohljate naokoli, prebivalci nemoteno sedejo za računalnik in se ne pustijo motiti pri vsakdanjih opravilih.

Dnevna soba
Mirne duše lahko stikate po omarah in “si ogledujete mehanizme za zapiranje” ;-) Počutite se kot doma, v dnevni sobi se zavalite na kavč in planite po daljincu!

Spalnica
Stanovalci spijo na nepogrešljivi Fluttui, obleke pa visijo v omarah, ki imajo namesto vrat zavese. Stena za vzglavjem je oblepljena z enakim tekstilom; ideja, ki je vredna posnemanja!

Lago Appartamento
Nasvidenje, Lago Appartamento, zagotovo pridemo še kdaj na obisk!

Oznake: , , , , , , , , , ,