Sejem Dom 2007 v Ljubljani

6. 03. 2007
Gospodarsko razstavišče
Preberite prispevka o sejmu Dom 2009 in sejmu Dom 2008!

Na Gospodarskem razstavišču je danes odprl svoja vrata sejem Dom, namenjen predstavitvi materialov za gradbeništvo, izdelkov za urejanje stanovanja in okolice ter naprav za ogrevanje, hlajenje in varovanje. Sejem bo odprt do 11. marca.

Razstavni prostor Rika iz Ribnice
Z razstavnim prostorom me je najbolj navdušil Riko iz Ribnice, ki je leseno konstrukcijo, osnovni element svojih lesenih masivnih bio hiš, osvetlil s spreminjajočimi se mavričnimi barvami. Preprosto, elegantno in učinkovito.

Strešni balkon in solarni kolektorji Velux
Velux je ponovno razstavil svoj zelo upraben produkt – strešni balkon. Novost v njihovem programu pa so solarni kolektorji, ki jih je zelo enostavno vgraditi, po videzu pa se ujemajo z Velux strešnimi okni.

Klimatske naprave LG
LG je predstavil notranjo enoto klimatske naprave, ki je hkrati tudi okvir za sliko. Časi, ko so klime kazile lep interier, so minili. Le nekoliko globlje bo potrebno seči v žep.

Radiatorji Caleido
Radiatorji Caleido so enostavni, ploščati in prostoru v okras. Lahko jih obarvajo v izbrano barvo, ali pa jih celo uporabite namesto ogledala.

Fibradeck
Fibradeck je lesni kompozit iz sedemdesetih odstotkov lesa z dodanimi polimeri, ki ga naredijo odpornega na vremenske vplive. Primeren je za talne obloge, pa tudi za fasade, ki bodo tako ohranile prvotno barvo, če vam spremembe na naravnem lesu niso povšeči.

Laminam
Laminam so keramične plošče, dolge tri metre in široke en meter. Material je zelo odporen in vsestransko uporaben: lahko z njim obložimo fasado, stene v kopalnici, ali pa ga uporabimo kot kuhinjski pult. Tudi glede izbire barve ne bo težav, saj je na voljo pestra barvna paleta.

Kamnite obloge
Kamnite obloge dandanašnji niso več nujno debele, ampak jih izdelujejo v tanjših plasteh, ki vseeno ohranjajo naravni videz. Uvoznik oblog mi imena proizvajalca tega materiala žal ni želel zaupati, ker naj bi bil zadnji v verigi mnogih posrednikov.

Vrata s stransko osvetlitvijo
Planet Plus je razstavil vrata s stransko svetlobo s travnatim motivom. Na steklo je nalepljena prosojna folija, ki jo potiskajo po željah naročnika.

Oznake: , , , , , , , ,