Sejem Dom 2009 v Ljubljani

3. 03. 2009
Vrata Planet Plus
Oglejte si prispevek o sejmu Dom 2010!

V Ljubljani si te dni lahko ogledate 48. mednarodni sejem Dom; gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevanje in hlajenje, varovanje in urejanje okolice, vsa ta ponudba je združena pod geslom: Gradimo skupaj!

Planetplus je tudi letos predstavil novosti: minimalistične linije notranjih vrat so nadgradili s tapetami na vratnih krilih in novimi izvedbami podbojev.

Vrata Planet Plus
Najbolj so me navdušila vrata, ki so obdelana kot stena, opazimo le obris vrat in kljuko. Pri montaži takšnih vrat je potrebno nekoliko več koordinacije med izvajalci, slepi podboji se namreč vgradijo pred izdelavo ometov, montaža kril pa sledi kasneje.

Razstavni prostor Riko hiše
Riko hiše so poskušale pričarati prijetno počutje bivanja znotraj masivne montažne hiše, kjer so lesene stene vidne v interierju. Lahko ostanejo v naravni barvi, vendar tudi barvane s prekrivno barvo delujejo zanimivo.

Ogrevalna tehnika
Ekologija je skupni imenovalec večine razstavljalcev; pasivna gradnja, varčevanje z energijo, solarni sistemi, ogrevanje na biomaso, toplotne črpalke; vse to so teme, ki zanimajo novodobne graditelje.

Iron Dog
O litoželezni peči Iron Dog smo že pisali; tokrat si kužka lahko ogledate v živo na razstavnem prostoru Kaminov Koželj.

The Radiator Factory
Vsega občudovanja je vreden razstavni prostor The Radiator Factory z radiatorji Jaga. Poleg zanimivih oblik in tehnološke dovršenosti je pohvalna tudi filozofija podjetja.

Radiatorji Cordivari
Med estetskimi radiatorji smo opazili tudi linijo Badge proizvajalca Cordivari. Eleganten stenski radiator je dobitnik številnih nagrad s področja designa.

Sejem lahko obiščete med 3. in 8. marcem 2009 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Oznake: , , , , ,