20. Ljubljanski pohištveni sejem 2009

4. 11. 2009
Prostorama na pohištvenem sejmu
Preberite prispevek o 21. pohištvenem sejmu 2010!

Sejem pohištva v Ljubljani se letos ponaša z okroglo številko; že dvajsetič je odprl svoja vrata tistim, ki jih zanima notranja oprema. Seveda si ga arhitekti po službeni dolžnosti temeljito ogledamo, v naš izbor pa lahko pokukate na našem blogu.

Razstavni prostor Venge
So vam barve proizvajalca vgradnih omar in drsnih vrat Venge kaj znane? Letos so nas poprosili, da jim oblikujemo razstavni prostor. Koncept smo poimenovali “Pogled v prihodnost”. Skozi staro omaro z zaprašenimi plašči vstopamo v novo dimenzijo – v pregledne garderobne “walk in” sisteme, zaprte z drsnimi vrati.

Ekipa Prostorame
Namesto Miki Miške se je po sejmišču sprehajalo penasto okno PVC Nagode in se dobrovoljno fotografiralo z delom ekipe Prostorama.

Kuhinja Lipa
Do nas je segel tudi glamurozni italijanski “grajski” slog, s katerim je v Milanu nekaj let nazaj zaoral ledino Visionnaire by IPE Cavalli. Da se je prijel, je opaziti po vedno večjem številu posnemovalcev. Lipa je predstavila svojo vizijo mogočnega temnega lesenega pohištva, ki ga prenesejo le zares veliki prostori. Meni je bila bolj všeč njihova “kuhinja za arhitekte”; omarice, potiskane z načrti.

Kopalna kad Kolpa san
Kolpa se je tudi letos potrudila; v estetsko oblikovanem prostoru so predstavili brbotajočo masažno kopalno kad. Njena posebnost so podvodne luči, ki barvo svetlobe prilagodijo razpoloženju kopalca.

Predsednik države ob ogledu sejma
Po slovesni otvoritvi se je skupina veljakov, med njimi predsednik države Danilo Türk, odpravila na ogled sejma. Ker sem bila ravno v bližini, pa še s fotoaparatom v roki, sem se malo igrala paparazza.

Drsna vrata Planet Plus
Planet Plus je letos poleg vrat razstavil tudi popolno opremljeno stanovanje. Moje oko je vseeno najbolj pritegnil nov model drsnih vrat, ki na kolesih drsijo po profilu, pritrjenim na steno.

Tabla za otroško sobo
Zanimivo rešitev za otroške sobe smo opazili pri podjetju OSM; del stene so oblekli v šolsko tablo. Mladi nadebudneži si bodo na njej lahko popolnoma legalno dali duška pri stenskih risarskih umetnijah.

Kamin na monitorju
Malo za šalo, malo zares: digitalni kamin Kaminov Kočevar. Lepo uokvirjen monitor prikazuje plapolanje ognja. Ne gre pa mi v glavo, zakaj si ne bi takšnega filma preprosto zavrteli kar na televiziji?

Miza in klop East Village, Lip Radomlje
Tudi letos so najboljše izdelke nagradili; eno izmed nagrad je za zanimivo harmonikasto raztegljivo mizo in klop East Village prejel Lip Radomlje.
Sejem si lahko ogledate na Gospodarskem razstavišču med 3. in 8. novembrom.

Oznake: , , , , , , ,