Ambient Ljubljana – 21. pohištveni sejem 2010

9. 11. 2010
Ambient Ljubljana
Danes se je na Gospodarskem razstavišču odprl 21. sejem pohištva. Letos je prireditev dobila novo ime – Ambient Ljubljana, odvija pa se pod sloganom “Nov veter v vašem domu”.

Studio Drevo
Ob vhodnem delu nas je pričakala razstava Top ideje. Takoj smo opazili zanimivo posteljo “Spanje pod krošnjo”, ki so jo oblikovali pri Studiu drevo.

Počivalnik Ježevec
Druga zanimiva Top ideja bo razveselila futuristično usmerjene fakirje; pri počivalniku Ježevec, ki ga je oblikoval Jure Benčina, se “žeblji” podajo pod ležečim in povečajo udobje pri počitku.

Kuhinja Pobles
Večina razstavljalcev ne ponuja ničesar novega; če smo se na milanskem sejmu navdruševali nad minimalistično postavitvijo kuhinje Schüller, bi nas ogled tukajšnje, načičkane z vsemi možnimi “dekorativnimi” elementi, kvečjemu odvrnil od nakupa. Da pa Slovenci le nismo tako brez okusa, je pokazal Pobles s svojo prefinjeno kombinacijo belega kerrocka in beljenega macesna – eden redkih razstavljalcev, ki je požel naše občudovanje.

Mizarstvo Urbanija
Mizarstvo Urbanija si je drznilo zapluti v nekonvencionalne vode z minimalističnim sestavom kuhinje, skrite v omari, ter s koritom in kuhalno ploščo na delovnih “mizah”. Sicer neuporaben sestav je pritegnil poglede, še bolj pa so jih pritegnila obešena svetlobna korita za dišavnice; zares dobra ideja!

Kolpa Coppelia
Tretje pozitivno presenečenje na sicer letos zelo okrnjenem in dolgočasnem sejmu je Kolpa; živahen stil in barve pritegnejo pozornost. Tuš kad s pohodnimi ploščami na prototipu Coppelia, ki ga je oblikovala Gordana Marinko Vinski, je dobrodošla novost med domačimi proizvajalci. Upamo, da bo tudi cena prijaznejša, kot je tista podobnih modelov iz tujine. Če niste pristaš ciklamne, si seveda lahko omislite tudi večno moderno belo ali katerokoli drugo barvo iz pestre Kolpine palete.

Kolpa Lumino 55
Kopalniški sestav Lumino 55 je izdelan iz termoformiranega kerrocka. Za domačo uporabo ga ne priporočamo, saj so kubusi zaprti in ne gre za klasične omarice, ki bi jih poleg estetske odlikovala tudi uporabna vrednost. Zagotovo pa bi Lumino zasijal v vsej svoji lepoti v kakšnem šik lokalu.

Mizarstvo Amek
Zadnje pozitivno presenečenje je za naše kritično oko pripravilo Mizarstvo Amek, ki sledi trendom z linijo modernega masivnega oljenega hrastovega pohištva, imenovanega Amek Design.

Sejem si lahko ogledate na Gospodarskem razstavišču med 9. in 13. novembrom.

Oznake: , , , , , ,