Salone Satellite 2009

23. 06. 2009
Salone Satellite 2009
Mladi oblikovalci so se na letošnjem milanskem pohištvenem sejmu iz šotora preselili v zgornjo etažo paviljona. Pred podvigom križarjenja med razstavnimi celicami smo si razbolele noge nekoliko odpočili na stolih za veliko leseno Satellite mizo.

Make You, Flower, AUN2h4
Na razstavnih prostorih avtorji sami predstavljajo svoje izdelke, zato je Satellite pristnejša in bolj simpatična izkušnja kot ogled “velikega” sejma. Bodoča zvezda na stolu Flower je del skupine AUN2h4 design. Stol je izdelek iz serije Make You, ki “napolni vaše življenje z nasmehi”.

Leaf-it
Samolepilni listki Leaf-it so listki v pravem pomenu besede. Za Fountain Studio jih je oblikoval Sangwoo Nam. Na voljo so v pomladno zeleni in jesensko rjavi različici.

Zip light
Od vseh izdelkov me je najbolj navdušila domiselna luč Zip Light, ki jo je oblikoval Yuko Nagasaka. Dva metra visoko skulpturo lahko zazadrgamo v pridušeno ambientalno svetilo ali pa jo odzipamo v centralno svetlobno telo v prostoru. Vas mika, da bi preizkusili svojo šiviljsko spretnost?

The Onion Lamp
The Onion Lamp je delo poljskih oblikovalcev DBWT. Filozofija njihovega dela temelji na reciklaži, zato tudi čebulna luč ni izjema; izdelana je iz znane penaste ovojnine; je bil vanjo morda zavit tudi vaš računalniški monitor?

Morse Table in Feeler, Pudelskern
Avstrijci Pudelskern so se lotili izdelkov iz 100% ovčje volne; mizica Morse je pretkana z (za nepoučene) skrivnim sporočilom, vsaka beseda je drugačne barve. Luč Feeler se zvija v svojem toplem zimskem oblačilu kot stoječa ali viseča različica.

Design Skolen Kolding
V volno je oblečena tudi luknjasta viseča svetilka, predstavljena na razstavnem prostoru danske šole Design Skolen Kolding. Še en namig za ročna dela?

A Wardrobe without Doors
“Praktična” omara brez vrat je moška iznajdba; avtor je Giorgio Biscaro. Je imel pri oblikovanju v mislih tudi nas ženske? Omara je raztegljiva in lahko vanjo natlačimo vsak dan kaj novega.

Paula
Pri Pauli so stenski omari Wardom pridružili obešalnik v obliki orjaških kljukic za perilo; verjetno so za uporabo manj ležerne, so pa domiselna popestritev predsobe.

Oznake: , , , , , ,