Razstava Bio 22

9. 10. 2010
Letalo Pipistrel Virus SW in jadralni kajak Viroga
Od sedmega oktobra je v Ljubljani na gradu Fužine na ogled 22. bienale industrijskega oblikovanja.
Na mednarodni razstavi seveda ne manjka Pipistrel iz Ajdovščine; motorno letalo Virus SW je na ogled kar v notranjosti gradu, zlato medaljo pa je žirija namenila jadralnemu letalu z uvlačljivim električnim motorjem Taurus Electro, ki si ga lahko ogledamo na notranjem dvorišču; oba je oblikoval Ivo Boscarol z ekipo.
Jadralni kajak Viroga oblikovalca Martina Šoštariča (soavtorja Primož Potočnik in Matjaž Svetek) je namenjen veslanju ali jadranju z inovativnim sistemom zložljivega jadra.

Obrnjen cvetlični lonec Sky Planter
Z zlato medaljo je bil odlikovan tudi obrnjen cvetlični lonec Sky Planter podjetja Boskke avtorja Patricka Morrisa. Se sprašujete, kako rastline v takšnem lončku zalivate? Brez skrbi, nič ne kaplja po tleh, voda iz rezervoarja postopno doteka do korenin. Če vam torej primanjkuje površin za sobne rastline, lahko zdaj izkoritite tudi strop.

Košara Bubble
Jano Mršnik in Vesno Štih, ki delujeta pod blagovno znamko Bela Bela, poznamo po sestavljankah 1∞, varianto iz klobučevine sta predstavili na razstavi BIO 21. Tokrat si lahko košaro (ali pa kaj drugega, kar avtorici prepuščata vaši domišljiji) sestavite iz novih gradnikov Bubble.

Modularno ulično pohištvo Strip Ease
Zanimiv je sistem modularnega uličnega pohištva Strip Ease (oblikovanje Lana + Savettiere Architetti), ki je lahko klop za sedenje, stojalo za kolesa, vertikalno obrnjen pa se z ustreznim ogrodjem uporabi kot cvetlična posoda ali smetnjak.

Serija svetil Borderline
Svetila Vertigo Bird že poznamo; linijo Borderline so oblikovali v studiu A+A Cooren design. Na voljo je stoječa, viseča in stropna izvedba.

Preproga Mashup
Preproga Mashup oblikovalke Eve Langhans (soavtor Thomas Follner) je izdelana iz starih orientalskih preprog in ponovno stkana v vzorcu krpanke, kar ji vdihne pristen “grunge” videz. Če bi izbirala tepih zase, bi bil Mashup edini, ki bi zares sodil v moje stanovanje.

Električni pekač Čevapster
Malo za šalo, malo zares: predstavljam vam Čevapster, balkanski električni pekač. Napolnite ga z maso, ven pa pokukajo pristni že pečeni čevapčiči. Morda je avtor Domen Gazvoda našel navdih pri popularnem kruhomatu?

Gogo vitamini in minerali
Častno pohvalo BIO sta za simpatično embalažo prehranskega dopolnila Gogo vitamini in minerali prejela oblikovalca Tomato Košir in Dušan Grobovšek.

CGP festivala Spring Graphic Design Days
Preprosta in ravno zato zato zanimiva je tudi celostna grafična podoba festivala Spring Graphic Design Days avtorice Kamile Mitke.

BIO 22 si lahko ogledate do 7. novembra, vsak četrtek ob 18ih in vsako nedeljo ob 15ih so tudi vodeni ogledi razstave.

Oznake: , , ,