Razstava BIO 21

3. 10. 2008
Otvoritev BIO 21
Sinoči se je s podelitvijo nagrad v Arhitekturnem muzeju Ljubljana odprla mednarodna razstava – 21. bienale industrijskega oblikovanja. Ob tej priložnosti je prisotne nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Razstavo si na gradu Fužine lahko ogledate do 2. novembra.

Pribor Appetize
Častno pohvalo je žirija podelila setu vilic in žlic za predjed Appetize Nedde El-Asmar iz Antwerpna. Pri oblikovanju pribora, ki se ergonomsko prilega dlani, jo je navdahnila oblika čajnega lista. Priznajte, da se vam že cedijo sline!

Lopata Efekt
Pohvalo je prejela tudi lopata za sneg Efekt oblikovalcev Rinz, Pavlinec in Pavlinec. Zasnova lahkega aluminjastega držala med delom razbremeni hrbtenico in zapestje. Upam, da nas bo zima letos razveselila z veliko snega!

Kovček za malico 12 a.m.
Pod kovček za malico 12 a.m. je podpisan italijanski designer Gianpietro Toentti. V toplotno izolirani notranjosti se skriva popolna oprema za taborjenje v pisarni; »krožnik«, pribor in termovka za pijačo.

Tina Krajnc in stol Butterfly
Oblikovalka Tina Krajnc je avtorica večnamenskega stola Baterflaj. Mobilen stol je zložljiv v sedalnem in nožnem delu in ga s pomočjo ročajev zlahka prenašamo naokrog. Uporabimo ga lahko kot stol ali mizico, v osrednjem delu pa je prostor, kamor lahko pospravimo orodje ali prenosni računalnik. Morda bo postal nepogrešljiv pripomoček v majhnih stanovanjih?

Vizija 1∞
Jana Mršnik je izdelala vsestransko uporaben sestavljivi objekt Vizija 1∞. Uporabnik si sam oblikuje predmet s povezovanjem osnovne enote v večje sklope. Kljub namigom na ptičje gnezdo, sem ob kupu klobučevine najprej pomislila, da bi si naredila prelep šal.

Oznake: , ,