Oblikovalski utrinki s sejma pohištva Saloni 2009

14. 05. 2009
Zofa Cipria, Edra
Na milanskem pohištvenem sejmu proizvajalci poleg trendov za prihajajoče leto predstavijo svoje nove produkte; nekateri so “normalnega” uporabnega videza, drugi pa tekmujejo, da bi privabili pozornost.

Nova Edrina zofa se imenuje Cipria (puder). Vas spominja na puhaste blazinice v starih pudrnicah? Oblikovala sta jo Brazilca Fernando in Humberto Campana. Mehko jedro posameznega segmenta je oblečeno v umetno krzno, izbor med različnimi barvami in dolžinami dlake pa pripomore k pestrosti celote.

Stoli Jenette, Edra
Edrini stoli Jenette so bili tokrat predstavljeni v mavričnih barvah. Kdor do zdaj še ni sedel na njih, se je lahko prepričal v neverjetno udobje slamičastega naslona, ki se prilega vsakemu hrbtu.

Zofa Confluences, Ligne Roset
Večbarvni kavči se vračajo! Če je Edrin Cipria preveč ekstravaganten za vsakdanjo rabo, pa je novi lepotec Confluences primeren za vsako dnevno sobo. Za Ligne Roset ga je oblikoval Philippe Nigro.

Zofa Paper Cloud, Moroso
Za zelo romantične duše je poskrbel Moroso. Na modelu Paper Cloud, ki ga je za Moroso oblikoval Japonec Tokujin Yoshioka, boste odlebdeli v svojo puhasto pravljico.

Stol Helix, Moroso
V tipičnem “Moroso stilu” je oblikovan fotelj Helix. Polž brez hišice, ki vsak dan nosi novo preobleko, je delo oblikovalke Linko.

Zofa Chat, Softline
Organske oblike so se razbohotile in prevladale nad oglatimi. Softline je upravičil svoje ime z novim modelom Chat, ki ga je oblikoval Hiromichi Konno. Kot nam pove že ime, je namenjen klepetu. Idealen je za lokale, trgovine in preddverja poslovnih stavb.

Zofa Montanara, Meritalia
Pri oblikovanju kavča za Meritalia z imenom Montanara je avtorja Gaetana Pesce vodila ljubezen do narave. “Narava je čudovita, potrebno jo je spoštovati in z ljubeznijo ohranjati… je nanadomestljiva in brez nje ne moremo živeti, četudi smo prepričani v veličino človeških dosežkov.” Bi splezali nanj?

Vrtna garnitura Myyour
Plastika je hit poletne sezone, saj je primerna za notranje in zunanje pohištvo. Myyour predstavlja stole za druženje Community, mizo pa so ozaljšali s plastičnimi tulipani, ki so lahko tudi namizne lučke, v večji izvedbi pa tudi velikanske vrtne svetilke.

Stol Leaf, Arper
Pomladno brsteče listje posnema vrtni stol Leaf, ki so ga za Arper oblikovali Lievore Altherr Molina. Če že nimate svojega vrta, si omislite vsaj komplet listja za na balkon!

Stol Panton, Vitra
Klasični design iz leta 1959 s pridihom 2009; Vitrin stol Panton v kromani izvedbi. Brezčasen model, s katerim se ponašajo številni domovi.

Stol Giuseppina, Bonaldo
Pri Bonaldu so poskrbeli tudi za ljubitelje rustikalnih interierjev. Gorsko kočo bo zagotovo popestril polikarbonatni stol Jožica. Giuseppine priporočajo za zunanje in notranje prostore.

Notranji vrt Erbale, Driade
Viseče vrtove Erbale si ustvarite z izumom, ki so ga za Driade iznašli Becchellli, Bortolani in Maffei. Žepke lahko napolnite z zemljo, potuho zanikrnim zalivalcem pa dajejo vrečke za infuzijo.

TV stojalo Moxo, Miniforms
Idealnega stojala za televizijo še niso iznašli. Dober približek je Moxo, ki so ga predstavili pri Miniforms. Trendovske zaobljene linije krasijo lepotca iz stekla in kovine.

Postelja R.E.M., Flou
Posteljo za sanje so ustvarili pri Flou. R.E.M. je ime ekstravagantnega bodičasto mehkega izdelka. Raztegljivo blago je kot opna razpeto čez kovinsko ogrodje.

Lestenec Fendi
Če so Bonaldovi stoli primerni za planinske domove, bodo lovske koče zagotovo krasili Fendijevi lestenci. Kljub temu, da so na razstavnem prostoru strogo prepovedali fotografiranje, mi je uspelo skrivaj upleniti vsaj tega jelenčka.

Cevaste luči
Na sejmu Euroluce sem opazila simpatične kačasto zvijajoče se luči. Izdelane so iz plastičnih cevi; preprosta, vendar nadvse uporabna in estetska rešitev. Z malo spretnosti bi se takšnega izdelka lahko lotili kar sami.

Svetleči krogi Flos
Zanimivo steno s svetlečimi oranžnimi krogi je postavil Flos. Zvijača je preprosta; za dvojno steno se skrivajo povsem običajne neonke. Malo denarja in veliko truda je potrebno za presenetljiv efekt.

Napihljivi lestenci
Prihajajoče vodne radosti poletnih dni napoveduje Puff Buff Design. Čeprav bi na njihovih lestencih najraje čofotali v turkiznem morju, so jim namenili povsem drugačno funkcijo: osvetljevanje prostora. Mislite, da se najde kdo, ki bi jih dejansko obesil nad mizo?

Oznake: , , , , , , ,