Kopalnice na milanskem sejmu 2016

4. 04. 2017

Salone Internazionale del Bagno je poleg paše za oči ob novih trendih in izdelkih tudi prava zakladnica idej za kopalnice, saj proizvajalci svoje produkte predstavijo v ambientih in jih tudi dekorirajo. Fototapete imajo še vedno svoj čar, če sta motiv in izbrani prostor prava.

Valdama je že nekaj časa med našimi priljubljenimi proizvajalci. Njihova serija umivalnikov s tankim robom se zdaj ne ponaša le z različnimi velikostmi in modeli, temveč tudi z različnimi barvnimi odtenki.

Ko vam že razkrivamo naše poslovne skrivnosti, je tukaj še en namig: tudi Scarabeo je proizvajalec, ki pri nas ni zelo znan, ga je pa vredno spoznati, saj ima celo paleto zanimivih modelov, najbolj posrečeni so njihovi mali umivalniki za dnevne WCje.

Če govorimo o lepotni kraljici kopalnic, si ta naziv lasti serija Stand proizvajalca Ex.t, predstavljena v članku o trendih, prva spremljevalka pa zagotovo prihaja iz podjetja Cielo. Kaj pravite na takšno lepotilno mizico?

Cielo nas je presenetil s celo serijo izdelkov sanitarne keramike, ki se oblikovno precej razlikuje od tega, česar smo bili vajeni do zdaj. Predstavljam vam pisoar Slot!

Če Slot ni po vašem okusu, lahko izberete tudi Ball! Ponudba pisoarjev je precej uborna, ponudba oblikovno navdušujočih pa maltedane ničelna, zato si lahko predstavljate naše navdušenje nad temi lepotci.

Laufen je v zadnjem času pri designu zaostajal za konkurenco, njihova linija, izdelana za Kartell, pa jih je ponovno dvignila na površje. Umivalniki z odlagalnimi policami in tankim robom, da voda odteka nazaj, so nadvse uporabni, seveda pa tudi lepi.

Arblu poleg sanitarne keramike in armatur ponuja tudi pohištvo. V naših projektih je običajno potrebno predvsem dobro izkoristiti prostor, zato serijsko pohištvo redko pride v poštev, nič pa ne škodi, če ga občudujemo. Morda pa kdaj najdemo naročnika, ki ima zelo malo kozmetike :)

Inbani je razstavil krasne plitve umivalnike, ki so jih kombinirali s kovinskimi palicami bakrene barve. Bakrena je nova srebrna, to ste verjetno že opazili?

Ker je bakrena nova srebrna, so se na tržišču pojavile tudi takšne armature. Fantini je razstavil minimalistično linijo iz brušenega bakra.

Tudi Vola je proizvajalec armatur, navdušili pa so me s svojo serijo kopalniških dodatkov Round. Sicer si milnike, podajalnike brisač in podobno redkokdo omisli doma, so pa obvezna oprema sanitarij v javnih objektih… in tam se ponavadi zatakne, saj pametne izbire ni bilo… do zdaj :)

Pokukajmo še malo h kopalnim kadem; te so običajno ulite iz različnih tehničnih materialov, če je dovolj prostora, si lahko omislimo širok rob in police, kot nam predlaga Arlex.

Toscoquattro je vedno znal presenetiti. Tudi njihova kad, ki jo je oblikoval Claudio Silvestrin, je presenečenje v pozitivnem smislu, saj krasi kopalnico kot kakšno umetniško delo.

V sodobnih domovih, če le kvadratura dopušča, poiščemo prostor tudi za utility. Lahko ga združimo z garderobo, Novello pa nam predlaga, da si v njem omislimo tudi globok umivalnik.

Ideagroup so stroje v utilityju dvignili na višino, takšna rešitev je med našimi naročniki višje rasti zelo zaželena. Sliko objavljamo, da jo boste lahko pokazali svojim mizarjem ;)

Za konec pa še nekaj novih modelov cevnih radiatorjev; Antrax nikoli ne razočara, tokrat me je navdušil model Pioli.

Za posebne projekte smo dolgo iskali retro cevne radiatorje, ki smo jih končno našli pri Deltacalor. Sicer ne grejejo tako dobro, kot tisti, ki imajo cevi bolj goste, brisače pa se na njih prav tako dobro posušijo. Da vas ne bo zeblo, pa si zraven omislite talno gretje!

Oznake: , , , , , , , ,