19. Ljubljanski pohištveni sejem 2008

3. 11. 2008
Klun, Bigg O
Oglejte si prispevek o 20. Ljubljanskem pohištvenem sejmu.

Začetek meseca novembra je tudi letos v Ljubljano prinesel sejem pohištva. Med množico predstavljenih produktov sem našla kar nekaj uporabnih in zanimivih za oko.
Bigg O je prva stenska zofa, ki so jo skupaj z Jurijem Dobrilo oblikovali in izdelali v podjetju Klun ambienti. Zabavna in udobna lahko popestri tudi vašo dnevno sobo!

Gorenje, Snow white
Gorenje je ponovno navdušilo! Bela barva na gospodinjskih aparatih se je pokazala kot trendovska, zato smo jo nestrpno pričakovali tudi v seriji Ora-Ïto. Želja se nam je uresničila v kuhinji, poimenovani Snow white.

Gorenje, Compact XL
Nagrado Najboljših deset pa je Gorenje prejelo za kuhinjo Compact XL oblikovalke Tine Jerabek. Zbogom ostri vogali, na pohodu je značilen »applovski« design.

Pobles, kuhinja Akacija
Mednarodna žirija je nagradila tudi Pobles; prepričala jih je kuhinja Akacija, izdelana po zamisli Mateje Cukala. V kuhinjskem nizu je integrirana miza s klopjo, ob njej pa predal, v katerega pospravimo časopise.

Faber, napa Pearl
Tudi pri napah smo videli novosti z milanskega sejma; Faber je predstavil stenski model Pearl in otočno hruškasto lepotico Drop, ki že krasi tudi naše interierje. Novost je tudi napa, ki hkrati deluje kot klimatska naprava.

Etis
Etis je razstavil najnovejše modele proizvajalca Elica. Sveže barve in zanimiv design; napa ni več samo napa, ampak tudi dekorativna svetilka?

Kolpa
Kolpa je omarico pod umivalnikom popestrila z vzorcem trave. Zanimiva rešitev za sicer dolgočasen element je primerna za minimalistično oblikovane kopalnice brez dekorja na stenski keramiki.

Vgradne omare Venge
Pri podjetju Venge sledijo smernicam v oblikovanju; na minimalistično oblikovanem razstavnem prostoru so predstavili vgradne omare z drsnimi vrati. Vertikalna črno bela kombinacija je bila moja zamisel, meni je všeč, pa vam?

Tom, zofa Tender
Pri Tomu so poskrbeli za udobno sedenje; zofa Tender ponuja vrsto možnosti pri sestavljanju, hkrati pa je oblikovana tako preprosto, da jo lahko postavimo v vsak ambient.

Forming studio
Forming studio je razstavni prostor oblikoval po vzoru milanskega sejma; črno bele kombinacije in bogate »baročne« tapete. Kot nalašč za vašo družinsko graščino ali mestno palačo…

Salon svetlobe
Z veseljem pa sem se sprehodila po labirintu luči in ogledal. Pomlad, poletje, jesen in zima se prepletajo v umetniški inštalaciji Salona svetlobe.

Sejem lahko obiščete med 3. in 8. novembrom na Gospodarskem razstavišču.

Oznake: , , , , , , ,