18. Ljubljanski pohištveni sejem 2007

5. 11. 2007
Kuhinja Essenza, Comprex
Oglejte si tudi prispevek o 19. Ljubljanskem pohištvenem sejmu 2008.

Tudi letos se v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču odvija sejem pohištva. Če opremljate ali pa vas preprosto zanima arhitektura in oblikovanje, ga lahko obiščete med 5. in 11. novembrom.

Kuhinja Essenza, Comprex
Med tujimi razstavljalci je mojo pozornost pritegnila kuhinja italijanske znamke Comprex, ki jo zastopa podjetje Elementare. Odlikuje jo prečiščen design, ki so ga zmehčali s kičastima napama Star, ki spominjata na kristalna lestenca.

Napa Platinum, Elica
Poleg nape Star pa proizvajalec Elica ponuja tudi drugačne modele. Eden najlepših je napa Platinum, ki je lahko stenska napa ali pa jo montiramo nad otok. Dobavljiva je tudi v beli barvi.

Napa Cassiopea, Faber
Faber je predstavil otočno napo Cassiopea, ki deluje kot luč, saj osvetli prostor s prijetno ambientalno svetlobo.

Kuhinja Casanova, Spona
Podjetje Spona je svojo dejavnost razširilo na izdelavo pohištva za zahtevnejše kupce. Prototip Casanova je kuhinja z otokom zaobljenih linij.

Kuhinja Pobles
Pobles je tudi letos prejel priznanje Deset najboljših. Nagrajena kuhinja je narejena iz materialov, ki se obračajo k naravi. Kamnite delovne površine so dopolnili s frontami iz krtačene smreke.

Kad Tristan, Kolpa
Priznanje je prejela tudi Kolpina kopalna kad Tristan, ki jo je oblikovala Gordana Marinko-Vinski. Izdelana je iz materiala Polirock, ki je na voljo v enajstih odtenkih.

Sedeži Seat O
Klun je predstavil Seat O, prvi serijski stenski oblazinjeni element. Oblikoval ga je Jurij Dobrila.

Zofa Globus, Klun
Model Globus so pri Klun ambientih oblikovali skupaj s studiem Gorjup in Romanom Uranjekom, članom NSK. Zofa se na zelo preprost način spremeni v ležišče.

TV element, Šenk
Tudi estetskih rešitev za televizijo ne manjka. Pri Šenku so zasnovali element, v katerega se s pritiskom na gumb televizija pogrezne. Ko jo zaprete še s polico, o njej ni več ne duha ne sluha.

Vgradne omare Venge
Tudi pri Venge nam ponujajo rešitev za televizijo, ki pride najbolj v poštev v spalnici. Vgradna omara z drsnimi vrati skriva LCD televizijo, kljub temu pa je zadaj še vedno prostor za obleke. Pogled na Robbieja Williamsa vas bo ogrel v hladnih zimskih nočeh. Seveda si takšno omaro lahko omislite tudi v dnevnih prostorih.

Sejem pohištva je še vedno uporaben za tiste, ki iščejo čim več proizvajalcev na enem mestu, kakšnih revolucionarnih novosti pa tu ne boste našli.

Oznake: , , , , , , ,