Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Stena v spalnici

5. 09. 2011
Temno rjava postelja
Imam mansardno sobo v kateri bi naj bila spalnica. Ne vem, kako jo naj pobarvam, katere barve so za spalnico moderne. Postelja bo temno rjava, dimenzije 140×200 cm. Pod mansardo je lahko postelja, ker ni tako nizko.
Zunanji hodnik bo v belem umetnem kamnu z lisami, stene bodo bele, ker nimamo oken. Lučke so ob strani po stopnicah, ograja bo črna, kovana ali železna. Na stopnišču bo kristalni lestenec. Želela bi nasvet, po vašem okusu.
LP, Brigita

Barvna stena v spalnici
Niste napisali, kako bo v spalnici razporejeno pohištvo, vendar domnevam, da bo stena za posteljo prazna in torej primerna za barvanje. Temno rjavo pohištvo bi lepo poživila stena v zamolkli rožnati barvi, ki bi hkrati v prostor vnesla toplino.

Tapeta v spalnici
Glede na opis hodnika mislim, da bi v vašo spalnico morda namesto barvne stene bolje sodila tapeta, lahko s povsem klasičnim motivom, ki bi se ujel z lestencem na hodniku.

Spalnica s tapeto v klasičnem vzorcu
Podobne tapete smo uporabili v spalnici našem projektu prenove stanovanja v stari ljubljanski hiši, Sijajni dom. Ni nujno, da bi bil motiv v močnih barvah, uporabite lahko tudi nežne odtenke, na temno rjavo se lepo kombinirajo skoraj vsi.

Spalnica s tapeto v modernem vzorcu
Če pa si v tem prostoru želite sodobnejšega pridiha, obstaja vrsta tapet z modnimi grafičnimi motivi. Za občutek si oglejte naš projekt Za devetimi gor(ic)ami, kjer smo steno za posteljo oblepili s srebrnimi motivi na beli podlagi.