Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Soba za študentki

19. 08. 2015
Tloris otroške sobe
Pozdravljeni,
Že dalj časa se ukvarjam kako bi preuredila sobo za dve mladinki (18 in 23 let).
v osnovi je bila soba izdelama po meri in sicer s posteljami  v dveh višinah v obloki črke L. Ko sta dekleti malo odrasli, smo postelje razstavili in postavili kot je vidno na skici. Pa smo prišli do naslednje prelomnice in bi radi umaknili eno mizo, saj sta prešli na fakulteto in ne potrebujeta več toliko delovnega prostora. Tukaj pa smo naleteli na težavo kako sobo preurediti, zato se obračam na vas za pomoč.
V priponki pošiljam skico sobe.
Hvala in lepo pozdravljeni, Mateja iz Ljubljane

Soba za študentki, pogled z vrha
Pripravila sem rešitev, ki predvideva nekaj novih kosov opreme, lahko pa funkcionira tudi v kombinaciji z obstoječim pohištvom. Postelji sem ločila s polvisokim panelom, da ima vsako dekle nekaj zasebnega prostora. Tudi omaro sem poenotila in razdelila, miza pa je skupna, manjša od obstoječih.

Soba za študentki, tloris in nabor opreme
Poiskala sem nekaj kosov opreme, ki bi prišli v poštev. Nabor je iz Ikee, v trendovskem skandinavskem slogu, serija Sinnerlig, iz katere sta stolčka / mizici / nočni omarici je trenutno pravi hit. Tudi stola nista tipična pisarniška, ampak sta uporabna tudi kot fotelja za obiskovalce. Panel pri posteljah in mizo bi izdelal mizar.

Trendovska soba za študentki
Steni v sobi bi obarvala v modnem pudrastem odtenku, krasijo jih lahko slike po izboru stanovalk. Prepričana sem, da bi se dekleti v taki sobi odlično počutili.