Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Opremljanje ozke študentske sobe

26. 04. 2008
Načrt sobe
Končno bom dobil svojo sobo, katero pa si zaradi ozkih in dolgih mer (580 cm X 170 cm) ne predstavljam opremiti tako, da bi v sobi imel vse in še več. Ker sem študent bi potreboval delovni prostor za učenje, posteljo, garderobno omaro in še kakšne police za knjige. Soba ima še eno posebnost, saj ima vrata in okno (francosko) na isti stani. Dobrodošle bi bile barve oziroma dodatki, ki bi sobo optično razširile.
Prosim za vašo pomoč in se vam že v naprej zahvaljujem.
Miha

Študentska soba, tloris
Soba je res nenavadne oblike in notranja oprema takšnega prostora je zahtevna naloga.
Optično ga lahko uravnotežimo tako, da ob kratki stranici namestimo visoke elemente v barvah. Za vrati je dovolj prostora za vgradno omaro globine 65 cm, z drsnimi vrati do stropa. Ob nasprotni steni, pri oknu, sem postavila večjo pisalno mizo, nad njo pa so knjižne police. Pod mizo je predalnik na kolesih. Postelja je ob steni, ob vzglavju je omarica, ki se odpira proti pisalni mizi in daje postelji nekaj zavetja in občutek, da ne stoji na prehodu sredi prostora.

Študentska soba, pogled
Daljši steni naj ostaneta beli, na steni nasproti vrat pa predlagam okrogla ogledalca, ki jih nalepite na zid v rastoči organski obliki. Takšen vzorec smo oblikovali v modernem interierju stanovanja v Mariboru. Ogledalca bodo prostor razširila, hkrati pa zaradi svoje oblike ne bodo delovala banalno kot navadno ogledalo, ampak bodo zanimiv dekorativen element.