Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Oprema kuhinje v obliki črke U

14. 01. 2008
Tloris stanovanja
Spoštovani!
S fantom urejava stanovanje. Dnevni prostor imava že opremljen, zataknilo se je pri kuhinji. Stanovanje je kupljeno, zato je načrt kuhinje tak, kot je. V kuhinjo bi poleg stoječih in visečih omar rada spravila hladilnik s hladilnim in zamrzovalnim delom, pomivalni stroj, pečico, izvlečni koš za odpadke. Če bi bilo možno, bi rada kuhinjo in jedilnico ločila s šankom. Prostora je zelo malo, zato že sestavljene kuhinje ne moreva kupiti, ker kuhinje proizvajalcev, ki sva jih gledala, ne ustrezajo meram stanovanja. V prilogi pošiljam skico kuhinje in stanovanja, da si boste lahko predstavljali celoto. Upam, da boste našli primerno rešitev za najin problem.
Lepo pozdravljeni, Vesna

Kuhinja, tridimenzionalni prikaz
V osnovni postavitvi je v niši ob hladilniku kuhalna plošča, vendar primanjkuje odlagalne površine ob njej. Namesto tega predlagam, da poleg hladilnika postavite visoko omaro s pečico in dimnik povečate s knaufom, da pridobite globino elementov ob steni. Tako boste dobili globino 58 cm ob dimniku, kar je ravno dovolj za spodnje omarice. Enake globine naj bo pult. Vodo lahko nekoliko prestavite, če želite boljši izkoristek prostora, lahko pa ostane tam, kjer je.
Na polotoku globine 75 cm je kuhalna plošča, strop nad kuhinjskim delom lahko spustite in po njem speljete odvod nape v obstoječi zračnik.
Prostor je dovolj velik za sodoben kuhinjski sestav, privoščite pa si lahko tudi malo daljšo mizo.