Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Notranja oprema stanovanja za mlad par z načrti

14. 01. 2007
Tloris stanovanja po projektu
Pozdravljena,
s punco kupujeva stanovanje na sliki. Pripravljeno je za otroke, pa bo treba za nekaj let spremeniti otroške sobe v pisarno za dva z dvema računalnikoma in v sobo za vse mogoče (likanje, shranjevanje…). Spalnica se mi zdi malo nedefinirana, v dnevni bi imeli platno namesto televizije. Rad bi tudi kakšen nasvet pri izbiri zofe.
Hvala, Matej


Tloris stanovanja, nov predlog opreme
Stanovanje je že v projektu funkcionalno zasnovano, zato je popravkov malo.
V predsobi sem zamenjala pozicijo ozke omare, postavila sem jo ob dimnik in jo z druge strani zaprla s steno. Na steno ob vhodnih vratih bi obesila veliko ogledalo, da se hodnik vizualno razširi.
Za sobo za shranjevanje in likanje sem izbrala levi prostor, kamor je možno postaviti veliko vgradno omaro po celotni dolžini. Ostane vama dovolj prostora tudi za likanje. Pisarna je v sosednjem prostoru, možnosti za dve mizi pa ni veliko. Postavila sem ju ob levi steni, ob desni pa vama predlagam dolgo nizko omaro.
V spalnici ni večjih sprememb, namesto klasične omare bi prišla v poštev omara z drsnimi vrati, ki pokrije tudi dimnik. Premislita, če bi se morda odpovedala vratom iz spalnice v predprostor, bo bolj praktično.
Platno v dnevni sobi sem predvidela na steni namesto televizije, spodaj je prostor za nizek predalnik. Zofa ni velika, zato bo lepša enostavna oblika, s podaljškom, brez naslonjal za roke. Predlagala bi tudi nekaj sprememb v kuhinji, ki je v projektu precej utesnjena. Hladilnik in pečico sem skrila za pregradno steno, da lahko kuhinjo podaljšata do okna in pridobita dovolj delovne površine, pa tudi bolj funkcionalno razporeditev elementov.