Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Majhen dnevno bivalni prostor

16. 03. 2011
Tloris obstoječega stanja
Spoštovani!
Prav vesela sem bila, ko sem odkrila vašo spletno stran, saj imate briljantne ideje. Še bolj pa me je razveselila možnost brezplačne pomoči pri reševanju problemov pri opremljanju. Zelo bi me razvelili z izžrebom, saj si plačila ne morem privoščiti.
Moj problem je, kako v prostor 4.07 x 4.50 postaviti kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo in še v predpostavki, da je na steni 3.00 odtok in voda, ter da je TV priključek ob panoramski steni.  Želje so velike, a prostora malo. Moja želja je, da bi imela belo kuhinjo, stekleno mizo, malo kotno sedežno v bordo rdeči barvi, a ne vem, ali bi vse to skupaj šlo.  Resnično bom vesela vašega predloga, kajti vse rešitve, ki ste jih naredili so mi zelo všeč. 
Z lepimi pozdravi, Melita

Predlog rešitve, pogled z vrha
Prostor je res majhen, ampak je vanj možno umestiti vse, kar si želite. Kuhinja ostaja ob steni, kjer so predvidene inštalacije. Predlagam, da niz omaric dolžine 240 cm z vgradno pečico, ploščo, napo in koritom zaključite s prostostoječim hladilnikom iz inoksa. Steklena miza dimenzij 120x80cm bo dovolj velika za 4 osebe. TV stoji na nizki omarici tam, kjer je priključek.

Majhna kotna sedežna garnitura
Kotna sedežna naj ne bo večja kot 250x150cm, naslon naj bo nižji, za večje udobje pa poskrbite z dodatnimi blazinami. Izberite model brez rokonaslonov, saj bo pri tako kratki dolžini delovala lahkotneje in ne bo preveč napolnila prostora. V našem projektu Razkošje v čebelnjaku so nam takšno izdelali po naročilu pri Žaklju.

Predlog rešitve, dnevno bivalni prostor
Barve lahko kombinirate tako, kot ste napisali. Bordo sedežno povežite s steklom ali steno podobnega odtenka v kuhinji, omarice naj bodo bele, k stekleni mizi kombinirajte sive stole, pod kavč pa sivo preprogo. Celoto zaokrožite s sliko v črno belo rdečih odtenkih.