Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Kombiniranje barv pohištva in sten

10. 01. 2010
Črno bela sedežna garnitura
Pozdravljeni!
Ko sem že skoraj obupal, slučajno naletim na vašo fenomenalno internetno stran, ki mi je kot oaza v pučavi dala novo upanje. Čez 2 meseca se bom vselil v novo 2 sobno stanovanje, ki pa ima dnevni prostor in kuhinjo z jedilnico v skupnem prostoru v izmeri 20m2. Nikakor mi ne uspe uskladiti pohištva dnevnega prostora, pohištva kuhinje ter barv sten.

Tloris stanovanja
Pohištvo za dnevni prostor sem že kupil in je v črno beli barvni kombinaciji (prevladuje bela). Tudi sedežna garnitura je bela s črnimi vzglavniki. Nikakor pa se ne nagibam k temu, da bi bila tudi kuhinja v isti barvni kombinaciji. Rad bi nekaj čisto nasprotnega. Glede sten razmišljam tudi o kakšnih odštekanih tapetah. Ni nujno na vseh, ampak samo na posameznih stenah.
V priponki vam pošiljam tloris stanovanja in pa slike že prej omenjenega kupljenega pohištva.
Za kakršnokoli koristno informacijo vam bom zelo hvaležen.
Blaž

Barvna stena v kuhinji
Glede na to, da je dnevno bivalni prostor majhen, naj bo kuhinja čim manj opazna. Predlagam preprosto nerazgibano postavitev v beli ali srebrni barvi, kuhinjski aparati naj bodo vgradni. Namesto keramike naj bo stena za kuhinjo obarvana s pralno barvo, krvavo rdeča bi se lepo ujela s črno belo kombinacijo, hkrati pa bi v prostor vnesla toplino.

Miza iz srebrnega laminata
Če si želite kaj odštekanega, se lahko opogumite za nenavaden “zmečkan” srebrn laminat na mizi ali celo na kuhinjskih frontah. Zagotovo takšen detajl ne bo ostal neopažen. Kuhinjske stole lahko izberete v rdečem ali prozornem pleksi steklu.

Dekorativne nalepke
Kot protiutež rdeči steni v kuhinji bi steno za kavčem popestrila z dekorativno nalepko v enakem odtenku, ki bi dele prostora povezala in lepo zaokrožila celoto. Ostale stene bi ostale bele, da ne bi dodatno zmanjšali prostora. Ambient bi dopolnili beli, črni ali srebrni dodatki in fotografije.