Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Kašen kavč izbrati na obstoječo opremo?

24. 06. 2012
Tloris dnevne sobe
Pozdravljeni,
Živimo v 200 let stari hiši in temu primeren je tudi stil opreme v njej. To pa seveda ne pomeni, da nam ni všeč tudi modernejši Prostorama slog :) Prispevek o kombiniranju različnih vrst lesa na vaši spletni strani nam je dal misliti, kako imamo vse nametano na kup. Ladijski pod je jesenov, notranja vrata in nekateri kosi pohištva češnjevi, pianino in starinska omara pa oreh. Tega trenutno ne bomo spreminjali, tako da vse ostane. Bi pa potrebovali nov kavč, ki se bo kar najbolje vklopil med obstoječo opremo. Zdaj imamo začasnega, ki bo šel ob prvi priliki na kosovni odpad. Lahko premaknemo tudi pozicijo TV-ja (in ga zamenjamo za LCD), ker bi kable vlekli čez podstrešje in nam zaradi tega ni treba razbijati sten.

Fotografija obstoječe dnevne sobe
Z vašo pomočjo bi radi izbrali optimalno pozicijo, orientacijo, stil in velikost kavča ter barvo (material), ki se bo ujemala z obstoječim interierjem. Imamo tudi psa, tako, da po svetli barvi raje ne bi posegali, vendar istočasno ne bi radi preveč obtežili prostora. Priložen je tloris in fotografije, gledali smo med cenejšimi modeli kavčev, tako, da bi najraje izbrali kaj iz Ikee.
Za pomoč in nasvet se najlepše zahvaljujemo, Anka

Oprema dnevne sobe, pogled z vrha
Najbolj smiselno bi bilo, da prestavite televizijo na steno zraven kamina in nov kavč postavite pod okno. Tako bo obrnjen proti jedilnici in kuhinji in bodo prostori bolje povezani. Pri takšni postavitvi si lahko omislite res veliko sedežno, dolžina je lahko tudi malce več kot tri metre.

Kavč v modrih odtenkih
Z obstoječo opremo bi se najbolje ujemali ubiti modri odtenki, ki so že nekaj let videni na milanskem pohištvenem sejmu, letos pa so doživeli pravi bum. Predlagam vam kavč s prevleko v barvi izpranega jeansa, ki bi ga popestrile okrasne blazine v barvi starega zlata in bakra, saj bi se navezale na odtenke lesenega pohištva.

Grunge tepih
K takšni kombinaciji starega in novega bi bila kot nalašč preproga v grunge stilu, ki je še en modni hit v notranjem opremljanju. Te preproge sicer znani proizvajalci “reciklirajo” iz starih orientalskih preprog, ampak ne bo vam potrebno tako globoko seči v žep; samo poiščete kakšno odsluženo in jo dodatno zgulite kar sami, lahko tudi postrižete resice na robu. Če se vam posreči najti kakšno v modrih in zlatih odtenkih, ste na konju!

Kavč v vijolični barvi
Ker ste izrazili željo po Ikei, sem si ogledala njihovo ponudbo. V poštev bi prišel njihov model Kivik, ki ustreza tako po dizajnu kot po velikosti. Žal pa ga v modri barvi ni, zato v tem primeru izberite vijolično. Dodatki naj ostanejo v zlati in bakreni, saj se lepo ujemajo tudi z vijolično. Ker imajo Ikeini kavči snemljive prevleke, pa morda kdaj naredijo tudi modro :-)