Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Interier z akvarijem

24. 08. 2007
Tloris hiše
Špela!
Načrt za hišo sva podedovala od sestre, ga malo spremenila, pri tem pa naredila napake, ki jih pred spreminjanjem nisva videla. Najtežje je, ker v osnovi ni bil narejen za naju.
Sedežna garnitura je narisana kot trosed, midva pa bi rajši imela kotno. Kuhinjo sva povečala na račun jedilnice, pa ne veva, ali je bila povečava smiselna. Rada bi obdržala otok. Stopnišče, ki je zelo prostorno, se nama zdi prazno. Želiva si moderno klop na vsaki strani pod stopnicami. Moj mož je velik ljubitelj morskega sveta, zato se navdušuje nad akvarijem v dnevnem prostoru. Naj poveva, da so vaše ideje enkratne in nama je gledanje končnih rešitev res v užitek. V prilogi pošiljava načrt.
Saša in Primož

Predlog opreme interierja
Notranja oprema stopnišča bi bila lahko takšna, kot predlagata. Zaželeno je, da se linija klopi prilega polkrožni obliki stene. Kuhinjo sem nekoliko obrnila in malo skrajšala steno. Predlagam vama, da ob spodnji strani postavita polvisoke elemente z aparati, ob zgornji pa nizke elemente, ki jih prečno zaključita z otokom. Tako bo kuhinja videti krajša in bolj sodobna. Zgornje viseče omarice glede na precejšnjo dolžino morda niti niso potrebne, saj je shranjevalnih površin veliko. Podoben sestav, le brez otoka, si lahko ogledata v projektu počitniškega stanovanja. Miza bi za popestritev lahko bila okrogla.

Akvarij
Sedežna garnitura stoji v sredini prostora, zato predlagam model, kjer se nasloni po želji spuščajo, da bo neoviran tudi pogled na akvarij. Uporabila sem ga v opremi interierja stanovanja v Grosupljem. Pri kaminu bo bolj praktična od običajne vogalna izvedba, saj bo zraven ostal še prostor za televizijo.
Akvarij je ob steni nasproti kamina. Privoščita si zares velikega, ki bo prostoru v okras. Tudi barve v prostoru lahko prilagodita morskim odtenkom. Veliko veselja pri opazovanju podvodnega sveta!