Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Dnevna soba in kuhinja v istem prostoru

12. 02. 2007
Tloris stanovanja po projektu
Živijo,

Kupili smo stanovanje na razpisu od stanovanjskega sklada. Smo mlada tričlanska družina, načrtujemo še enega člana. Dnevni prostor se mi zdi zaradi vseh vrat težaven za opremit. Spalnica bo manjša soba, večja soba pa otroška soba. Prilagam pdf, kjer ni mer, ter link.

Za kakršenkoli nasvet bi vam bila zelo hvaležna!

Lep pozdrav, Eva


Predlog nove ureditve interierja

V originalnem načrtu so arhitekti vrisali zelo veliko kuhinjo, dnevni prostor pa je res neuporaben. Da bi pridobili prostor za primerno zofo, bo potrebno zmanjšati kuhinjski del.

Tloris kuhinje sem zasnovala v dveh nizih, da se izognemo kotnim elementom in bolje izkoristimo prostor. Ob kuhinjskem nizu postavite pregrado za televizijo, lahko je do stropa ali pa samo do višine 120 cm, če bi želeli bolj odprt prostor. Primer takšne pregrade iz mavčnih plošč si lahko ogledate v projektu ureditve stanovanja v Grosupljem. Zofa je lahko velika, postavimo jo pod okno, ob strani je prostor še za nizko omarico.


V manjši sobi bi vam za vrati predlagala vgradno omaro z drsnimi vrati, tako vam ostane dovolj prostora za zakonsko posteljo. Enaka omara bi prišla v poštev tudi v večji sobi, saj bo prostor navidezno skrajšala, hkrati pa to nevtralen kos pohištva, ki ni povezan s starostjo otrok.

Z nekaj manjšimi posegi bo vaše stanovanje lahko udobno in funkcionalno urejeno.