Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Poletje na toplem domu

23. 07. 2012
Golovec
Poletje niso samo prodnate plaže in morje, dobršen del ga preživljamo doma. Povsod je lepo, doma pa najlepše, sploh ob manj natrpanem poletnem urniku. Sonce zgodaj vzhaja in z njim lahko mestni prebivalci vzidemo tudi sami ter izkoristimo hladna jutra za sprehod po bližnjem gozdu, pa smo še vedno pravočasno na delu.

Košara za piknik
Ko imamo več časa, si omislimo zajtrk v naravi. Za tiste gurmane, ki si želijo popolne opreme, so Angleži izumili raznovrstne piknik košare, torbe in nahrbtnike, zato izbira ne bo enostavna. Tako pogrnjena miza na Golovcu prekaša ambient najbolj izbrane restavracije.

Park Tabor, arhiv ProstoRož
Ko sonce najbolj pripeka in smo obsojeni na zavetje domačih zidov, poskrbimo za red v omarah in pospravimo klet. Lahko združimo prijetno s koristnim in odvečno kramo prodamo ali podarimo na „garažnih razprodajah“, v Ljubljani jih poleti organizirajo v Parku Tabor.

Oljen parket
Ker lahko noč in dan zračimo, je čas za „smrdljiva“ hišna opravila. Med takšna sodi pleskanje, za izbiro barvnih odtenkov si preberite članek o barvah, če pa je ta pretežka, se odločite za svetovanje arhitekta. Čas je idealen tudi za brušenje parketa, namesto lakiranja se lahko odločite za zdravju bolj prijazno oljenje, pa tudi občutek bosih nog na takšnih tleh je veliko prijetnejši.

Zelenjava
Vrtovi in tržnica se šibijo od ponudbe zelenjave in sadja, zato se lahko lotimo eksperimentiranja z zdravo prehrano. Ob vseh standardnih kuhinjskih aparatih vam priporočamo nakup blenderja za pripravo zelenjavnih in sadnih napitkov in seveda domačega sladoleda. Na delo se boste vrnili v boljši formi kot tisti, ki so samo ležali na plaži.

Washing-up bowl, Normann Copenhagen
Omislite si svoj vrtiček na kuhinjskem pultu, dišavnice so zadnji hit milanskega sejma. Estetsko bodo oplemenitile vašo kuhinjo, gurmansko pa vaše jedi. Zasadite jih v dizajnerske lončke ali pa zanje uporabite skupno korito; pri nas domujejo v nagrajenem večnamenskem gumijastem koritu, ki ga je za Normann Copenhagen oblikoval Ole Jensen.

Protivlomna vrata Silvelox
Ko pa se odpravljate od doma za daljši čas, le poskrbite za protivlomna vrata. Če ste med izbirčnimi, vas bo navdušila serija Domina proizvajalca Silvelox. Vhodna vrata se na notranji strani popolnoma prilagodijo videzu ostalih vrat. Uživajte v vročem poletju, kjerkoli ga preživljate!