Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Oprema lokala – osvežitev ali prenova?

26. 05. 2010
Honeycomb, Sako architects, vir: archdaily.com
Notranja podoba lokalov zahteva nenehne metamorfoze. Najbolj spreminjajoči se so prav gotovo gostinski, pa tudi frizerski in trgovski niso imuni na naveličanost obiskovalcev, ki jih je potrebno vedno znova motivirati k obisku. Kako naj torej oblikujemo lokal ali pa le osvežimo obstoječega? Vseh lokalov kajpak ne gre metati v isti koš; nekateri so namenjeni obiskovalcem, ki ljubijo eleganco in mirne kotičke, drugi pa z odštekanim videzom privabljajo radovedneže.

La Purificadora Hotel, Legorreta & Legorreta, vir: archdaily.com
Elegantneži lahko uberete varno pot in se odločite za pri nas zelo priljubljeno in pogosto kombinacijo peščenih odtenkov, rjave barve in temnega lesa, vse skupaj pa popestrite z dekoracijo v zlati ali srebrni. Formula za uspeh je zagotovljena, vaši obiskovalci se bodo počutili v varnih rokah. Pazite le na doslednost pri izbiri materialov in detajlov, ki naj bodo prav tako prefinjeni, kot je vaš lokal; plastične folije v imitaciji lesa prav gotovo ne sodijo vanj!

Ginkgo Lounge, Tiago Rosado, vir: archdaily.com
Bolj pogumna, a vseeno klasična, je kombinacija lesa in žive barve; zelena bo prostor trendovsko osvežila, vijolična mu bo dodala pridih ekskluzivnosti. Zakaj ne bi rjave barve zamenjala črna? Še vedno bo lokal eleganten, pa vendar nekaj posebnega, saj se ne bo izgubil v poplavi čokoladno rjavih konkurentov. Odsvetujemo vam le čisto belino – čeprav je zelo fotogenična, se ljudje praviloma v takšnih prostorih ne počutimo domače.

Mladinski center Brežice, klub
Pri živahnih lokalih in klubih za mlade tako izbrani materiali niso potrebni. Plastični stoli so enostavni za vzdrževanje, uporabimo jih lahko tako znotraj kot zunaj. Lahko jih poljubno kombiniramo, različne barve bodo pripomogle k pestrosti.

MyYour svetleči tulipani
Lahko si privoščite odštekane dodatke, kot so vaze, stojala za časopise, zanimive luči… Orjaški svetleči tulipani bodo zagotovo pritegnili pozornost in spremenili vaš lokal v hit sezone!

Dekorativna nalepka
Že imate lokal in ste njegove podobe že do grla siti? Že majhna sprememba, kot je stena v živi barvi, bo vanj prinesla svež veter. Če jo dopolnite z dekorativnimi nalepkami, izrisanimi po naročilu, ji boste dodali še unikaten pečat. Namesto barvne stene se lahko odločite za fototapete ali za klasične tapete, ki so spet v modi in zato na voljo v številnih modernih vzorcih.

Bar Ena Zvezda, pred in po prenovi
Češnjevo pohištvo in medenino v lokalih je že davno povozil čas. Z relativno majhnim vložkom lahko vaš lokal zaživi v povsem novi podobi.
Če ste lastnik gostinskega lokala, ki kliče po prenovi, vam salon pohištva Dom Design in Prostorama ponujata brezplačen projekt osvežitve ob nakupu opreme. Prijave sprejemamo do 10. junija na elektronski naslov info@domdesign.si .