Kategorije

  • Nasveti

    Nasveti arhitekta za boljše bivalno okolje

  • Rešitve

    Arhitekt svetuje v konkretnih primerih

Novoletna dekoracija

29. 11. 2011
Novoletna dekoracija
Kar zadeva novoletne jelke sem tradiconalist. Prisegam na naravno drevo, okrašeno z bunkicami z vseh vetrov. Zraven sodijo voščene svečke, pritrjene na veje s posebnimi ščipalkami, ki jim verjetno grozi izumrtje. Da je smrekico užitek tudi obirati, naj z nje bingljajo čokoladni bomboni v barvastih papirčkih. Ker pa tovrstna nostalgija zahteva celega človeka, si pri nas novoletno vzdušje pričaramo tudi drugače.

Srebrne veje
Če se ne bi radi ukvarjali s postavljanjem jelke ali pa zanjo nimate prostora, se lahko znajdete po svoje. Povsem preprosta je dekoracija iz vej in steklene vaze; oboje kupite v Ikei. Veje prebarvate s srebrnim sprejem, za bolj prazničen učinek pa nanje lahko prilepite dekorativne ledene kristale.

Veje s snežinkami
Za toplejši ambient vej ne barvate, ampak nanje obesite snežinke Prostoramke iz filca. Vse skupaj popestrite z lučkami na baterije, ki niso nanizane na vidnem kablu, ampak vdelane v okrasno srebrno girlando z lističi. Namesto snežink lahko uporabite tudi tradicionalne bunke, ki bi sicer krasile jelko.

Superstar Tree, Modernica
Če vam brez jelke živeti ni, ne bi postavljali naravne (mimogrede, na www.zeleno-drevo.si si jo lahko tudi izposodite), plastične pa vam niso pri srcu, si lahko omislite leseno. Modernica je izdelala lepotico iz brezovega lepljenca in jo poimenovala Superstar Tree. Lahko jo dodatno okrasite ali pa samo postavite v dnevno sobo, saj je že sama po sebi lep okras.

Leseno drevesce Skarabej
Slovensko leseno drevesce Skarabej sta oblikovala Jaka in Pavla Bonča. Predstavljeno je bilo na letošnjem sejmu Ambient kot del razstave društva oblikovalcev. Na voljo je v dveh velikostih, ker pa je golo bolj asketskega videza, zraven sodijo bunke iz filca, lahko pa ga seveda okrasite po svoje.

Snežena pajčevina Bubble
Na isti razstavi sta svoje delo, gradnike Bubble, razstavili tudi Jana Mršnik in Vesna Štih, ki delujeta pod imenom Bela Bela. Iz njih si lahko spletete lesketajočo sneženo pajčevino, ki krasi okna ali pa prosto visi sredi prostora.

Daff smrečice iz filca
Iz toplega filca so male smrečice proizvajalca Daff, ki ga pri nas zastopa Idea 309. Poleg smrečic ponujajo tudi zvezdice, angele in snežinke, vse to pa lahko uporabite tudi kot podstavke za kozarce.
Veselo okraševanje vam želim!