Sejem Dom 2017 v Ljubljani

8. 03. 2017

Sejem Dom je, poleg zvončkov in trobentic, znanilec pomladi in sezone gradnje. Tudi letos si lahko široko ponudbo izdelkov za notranjo opremo in ureditve okolice hiše, stavbnega pohištva, ponudbe montažnih hiš, izdelkov za gradbeništvo, hladilne in ogrevalne tehnike in ostalega ogledate vse do nedelje, 12.3.2017, na Gospodarskem razstavišču.
Na sejmu prevladujejo predvsem ponudniki stavbnega pohištva. Okna Stratos B, podjetja INT vrata so čisto nov produkt. Okvir oken, ki je s krilom poravnan tako z notranje, kot tudi z zunanje strani ima skrita nasadila in je kot nalašč za doseganje izčiščenih linij fasade in interierja. Prihranjeno nam bo tudi nadležno čiščenje kotičkov oz. stikov med okenskim okvirjem in krilom.

Vrata brez okvirjev oz. skritimi okvirji so že dolgo stalnica v naših projektih. Radi namreč vidimo, da se vrata čim bolj zlijejo s steno in ne predstavljajo vizualnih poudarkov. Vrata s skritimi okvirji lahko zdaj namestimo tudi na neravne oz. zaokrožene stene, kar nam obljubljajo pri podjetju Megušar les.

Pri notranjih in zunanjih vratih lahko izbiramo med nešteto različicami, materiali, tehnologijami in obdelavami. Pri podjetju Markelj so predstavili simpatično različico vrat, obdelanih z magnetno barvo, primernih tako za v kuhinjo, kot za otroško sobo ali pisarno. Nekaj podobnega si boste lahko v prihodnje ogledali tudi v našem projektu, ki je trenutno v nastajanju, le da smo obdelavo vrat nadgradili še z barvo za table, kar bo vrata spremenilo v pravo valilnico ustvarjalnosti.

Priljubljenosti lesenim fasadam so se prilagodili tudi proizvajalci vrat. Razmik med letvami omogoča prehajanje svetlobe in preprečuje nezaželene poglede z ulice. Odlično bodo izgledala na leseni fasadi, kjer se bodo zlila s fasado, a hkrati diskretno nakazovala vhod v hišo. Na sliki so vrata panorama proizvajalca INT vrata.

Strešna okna, ki so lahko balkon, so nas pred leti navduševala kot arhitekturna oz. inženirska inovacija na mednarodnih arhitekturnih blogih. Ta rešitev pri nas ni tako poznana, lahko pa z njo rešimo zagato odsotnosti balkona v mansardah, s katero se srečujejo predvsem prebivalci večstanovanjskih hiš v mestnih središčih.

Potopne nape in nape, ki so del kuhališča, so odlična rešitev za kuhinjske otoke v prostorih, kjer ne želimo, da bi stropna otočna napa prostor predelila ali ko specifične želje po osvetlitvi nape na stropu ne dovoljujejo. Z razvojem tehnologije so potopne nape vedno bolj minimalistične in dovršene. Na sejmu smo si lahko tokrat ogledali pestro ponudbo potopnih in integriranih nap podjetja Airforce.

Tisti bolj drzni si lahko namesto minimalističnih kuhališč s potopno napo omislite kar kamin v sklopu jedilne mize. Fondue je stvar preteklosti, v družbi prijateljev lahko zdaj za mizo spečete kako klobasico na palici. Šalo na stran, ni nujno, da je kamin v bivalnem prostoru vedno ob steni, saj lahko predstavlja krasen osrednji motiv. Tega na sliki so predstavili pri podjetju Kamini Kočevar.

Za tiste, ki bi umetnost pečenja na žaru raje izvajali zunaj dnevne sobe, so pri nizozemskem podjetju OFYR predstavili inovativen žar, ki zaradi piramidalne krožne oblike omogoča hkratno pečenje na različnih temperaturah, po celotnem obodu žara.

Na manjših vrtovih oz. terasah lahko večje žare nadomesti kompaktna minimalistična domislica podjetja Koželj kamini, ki združuje kamin, delovno površino in žar ter ponuja vse, kar ponujajo večje letne kuhinje.

Oznake: , , , , , , , , ,