Ureditev stanovanja v Izoli

6. 12. 2008
Stanovanje pred adaptacijo
Naročnik si želi urediti stanovanje v zgornji etaži stare meščanske hiše v Izoli. Predelne stene so podrte, ostali so le obodni zidovi. Stanovanjska površina se bo razširila z zastekljeno teraso.

Tloris stanovanja
Izrisali smo načrt za trosobno stanovanje. Tloris je odprt, prostori se prelivajo drug v drugega. Z vrati smo ločili le obe spalnici, kopalnico in manjši kabinet, ki bo služil tudi kot utility. Ko smo se dogovorili o razporeditvi prostorov in opreme, smo izdelali projekt razsvetljave.

Tridimenzionalni prikaz stanovanja
Ker je hiša zelo globoka, bo potrebno osrednji del dodatno osvetliti s svetlobnimi jaški. Podstrešni del nad stanovanjem je v skupni lasti, zato strešna okna niso možna. V tridimenzionalnih prikazih smo izbrali barve, ki pa jih bomo kasneje prilagajali izbrani opremi.

Pogled iz dnevne sobe
Na zastekljeni terasi je bilo najbolj smiselno urediti dnevno sobo. Skozi obstoječe preboje v obodu stavbe se prostor navezuje na kuhinjo in jedilnico. Naslednji korak je izbira pohištva pri dobaviteljih.

Predelne stene v stanovanju
V bodočem stanovanju že stojijo predelne stene iz mavčnokartonskih plošč. V osrednjem delu so v stropu vgrajeni štirje svetlobniki Solartube, ki v prostor vnašajo dovolj dnevne svetlobe.

Končan projekt smo poimenovali Vonj po morju.

Interier: Špela Modic u.d.i.a., Renata Jozič u.d.i.a., Render: Renata Jozič u.d.i.a., Tekst in foto: Špela Modic u.d.i.a.

Oznake: , , , , , ,