Projekt interierja lesene montažne hiše

24. 02. 2010
Tridimenzionalni model hiše
Naročnika sta se odločila za gradnjo lesene montažne hiše Kager. Ker jima izbran model ni v celoti ustrezal, sta se obrnila na nas z naročilom projekta notranje ureditve. Pomembno je bilo, da sta se za naš projekt odločila, preden je šla hiša v izdelavo, saj kasneje popravki niso več možni. Vnaprej smo določili prav vse detajle, ki se tičejo postavitve in inštalacij. Pred začetkom dela smo si ogledali eno od zgrajenih hiš, kjer so vidni leseni skelet pobarvali v svetlo sivo. V kombinaciji s kamnitim tlakom in črno belim pohištvom je interier deloval hladno, ker pa sta si naročnika želela topline, smo se odločili za drugačen barvni koncept.

Načrti hiše
Tudi tlorisno razporeditev opreme smo prilagodili. Izvajalec je svoje delavniške načrte pred izdelavo prilagodil na nove pozicije vodovodnih in elektro priključkov, pri projektu osvetlitve pa smo upoštevali omejitve, ki so nastale zaradi skeletne gradnje.

Prostorski prikazi
Stopnišče ni zaprto, ampak je aktivno vključeno v dnevni prostor. Izdelali smo tridimenzionalni model hiše in bodočima lastnikoma omogočili “sprehod” po prostorih.

Zaključna dela v leseni montažni hiši
Hiša je bila postavljena v dveh tednih, sledila so notranja dela. Namesto svetlo sivega skeleta smo najprej želeli grafitno sivega, potem pa je zaradi izvedbe obveljala bela barva. Medtem smo naročili pohištvo in čakamo na finalizacijo.

Končan projekt smo poimenovali Proti soncu.

Projekt: Špela Modic u.d.i.a., Renata Jozič u.d.i.a. Render: Renata Jozič u.d.i.a., Tekst: Špela Modic u.d.i.a.