Notranja ureditev hiše Lumar Blackline in krajinska arhitektura parcele

18. 01. 2015
Lumar
Priljubljenost lesenih hiš narašča in naša zadovoljna naročnika, ki smo jima nekaj let nazaj oblikovali stanovanje Na koncu mavrice, sta se odločila za Lumar. Ker je pri montažni hiši potrebno vse določiti vnaprej, so potrebna usklajevanja z njihovimi projektanti, da bo rezultat tak, kot smo si ga zamislili.

Projekt notranje opreme hiše
Izdelali smo načrt notranje opreme in tloris nekoliko obrnili na glavo, oblikovali drugačno stopnišče in dodelali idejni projekt. Sledil je projekt osvetlitve in izbor barv in materialov. Tudi opremo imamo že izbrano, ker pa se gradnja še ni začela, si bomo med procesom dovolili še kakšna odstopanja.

Gradbena parcela
Seveda smo si pred začetkom del parcelo najprej ogledali. Investitorja se zavedata, da je dober projekt najpomembnejši element gradnje, zato sta se odločila, da notranji prostor povežeta z zunanjim in sta pri nas naročila tudi načrt krajinske arhitekture.

Projekt krajinske arhitekture
Projekt zunanje ureditve je bil zaradi zahtevnega terena izdelan kot prostorski model, kjer smo določili višinske kote objekta in okolice. Tudi za vrt smo izdelali projekt osvetlitve. Zasaditveni načrt je zasnovan glede na smeri neba in na poglede, ki se odpirajo skoza okna hiše.