Notranja oprema mansardnega stanovanja

16. 01. 2013
3D vizualizacija prostora
V zgornjem nadstropju hiše je bila mansarda že “na hitro” urejena v stanovanje za mlad par, lastnika pa sta se odločila za temeljito prenovo in nas poklicala na pomoč. Predvidene so bile manjše rušitve sten, nova razpeljava inštalacij, menjava talnih oblog… ker je bila kuhinja skoraj nova, sta imela željo, da ohranimo obstoječe omarice in po potrebi predvidimo manjkajoče elemente za novo postavitev.

Tloris stanovanja v mansardi
Izdelali smo projekt razporeditve opreme in predelnih sten s funkcionalnejšo tlorisno razporeditvijo in boljšim izkoristkom prostora. Predvideli smo nove pozicije vodovodnih in električnih priključkov in narisali projekt osvetlitve. V spalnici smo prestavili vhod in organizirali garderobno sobo, kopalnico smo povečali in vanjo umestili utility kotiček. Domači pes se je iz spalnice preselil v središče dogajanja – dnevno sobo, v katero smo dodali tudi delovno mizico.

3D prostorski prikazi interierja
Izbrali smo barve in materiale od A do Ž; hrastov parket, sivo keramiko, živahen kavč, barvite stene. Za lažjo prostorsko predstavo smo izdelali 3D vizualizacije celotnega stanovanja.
Oglejte si podobnost med vizualizacijami in končanim projektom!

Interier: Špela Modic u.d.i.a., Živa Čar abs. arh. Render: Živa Čar abs. arh., Tekst: Špela Modic u.d.i.a., Živa Čar abs. arh.