Fri Tri novoletna jelka

11. 12. 2012

O drugačni novoletni dekoraciji smo pisali že lani, letos pa se je naboru gozdu prijaznih smrečic pridružila lepotica, izrezljana iz recikliranega papirja, potiskana z novoletnimi okraski. Seveda lahko nanjo, kot na vsako smrečico, navesite še marsikaj drugega, tudi čokoladne bombone ;)
Kaaita jih izdeluje v treh velikostih; večji dve merita 130 in 30 cm in sta na eni strani bele, …

Celoten članek

Nakit za stene

9. 10. 2012

Pleksimanija in tipoRenesansa so združili moči in na sobotnem umetniškem sejmu v parku Tabor predstavili kolekcijo grafik, s katerimi lahko okrasite vaše stene. Kot nalašč so etno motivi v sodobni preobleki zadnji modni hit v oblikovanju interjerja.

Celoten članek

Obešalnik Edward

13. 01. 2011

Dodatki so tisti, ki dom naredijo “naš” in stenski obešalniki so eden od vročih artiklov. Seveda nas dolgočasne kljukice ne ganejo, obešalnik naj bo nekaj posebnega! Eden takšnih je zagotovo Edward iz italijanskega Creativanda; izdelan je iz lesene plošče in obojestransko prevlečen z laminatom; ena stran je enobarvna, druga pa potiskana, tako, da lahko obesimo …

Celoten članek

Večnamenske Snežinke.11

9. 12. 2010

Zaradi velikega zanimanja za Snežinke.10 smo se odločili za “ponatis” omejene serije večnamenskih snežink-prostoramk tudi letos.

Celoten članek

Sansevieria Cylindrica, moderna sobna rastlina

22. 07. 2010

Rastlina nadvse modne oblike sodi med Sansevierie ali po domače taščine jezike, ki so jih bili pred časom polni vsi domovi. Poleg tega, da je valjasta sabljika izredno nezahtevna za vzdrževanje, zalivamo jo namreč le enkrat mesečno, je bila na Nizozemskem izbrana za pisarniško rastlino leta, saj deluje kot čistilec zraka in je dobrodošla ob …

Celoten članek

Bobni sredi dnevne sobe?

25. 03. 2010

Seveda ne gre za takšne, ki bi si jih bobnarji omislili za vsakodnevno preigravanje, ampak za serijo večnamenskih kosov pohištva, poimenovano Drums, danskega proizvajalca oblazinjenega pohištva Softline.

Celoten članek

Večnamenske Snežinke.10

14. 12. 2009

Ker smo arhitekti tudi ustvarjalci in oblikovalci, se naša domišljija ne konča pri hišah in pohištvu. V Prostorami smo sklenili, da oblikujemo droben dodatek za dom, ki nas bo razveseljeval v prazničnem zimskem času. Nastala je topla in mehka volnena Snežinka.10, ki jo odlikuje več načinov uporabe.

Celoten članek

Moderniziran tradicionalni način sušenja perila

14. 08. 2009

Vas po prihodu z dopusta prežema nostalgija po vrveh za perilo, napeljanih z drevesa na drevo v kampu? Svež veter, ki piha skozi veje in suši vaše žehte, si lahko pričarate tudi na domači terasi. Pri tem vam bo pomagal sušilec Alberto, ki ga izdeluje Casamania.

Celoten članek

Piknik na balkonu?

8. 07. 2009

Tako, kot pozimi prija ogenj v kaminu, si poletja ne znamo predstavljati brez žara. Za tiste, ki niso srečni lastniki prostranega vrta, kjer bi zakurili na tradicionalen način, Cadac ponuja plinske žare, ki jih lahko uporabljamo na balkonu ali terasi. Eden takšnih krasi mali balkon stanovanja v Novem mestu.

Celoten članek

Pika na i za sobne rastline

14. 04. 2009

Ne samo ljudje, tudi sobne rastline potrebujejo nova sezonska oblačila. V prebujajoči se pomladi jih lahko odenete v novo kolekcijo iz Creativanda, v katero preoblečete kar svoj stari cvetlični lonec.

Celoten članek

Železni kuža ogreje srce in telo

19. 01. 2009

V hladnih dneh ni lepšega, kot opazovati ogenj v kaminu. Za pridih prave domačnosti v interierju najbolje poskrbi litoželezna kaminska peč. Iron dog 05 je med svojimi sestrami nekaj posebnega; oblikoval jo je nemški kipar Joseph Michael Neustifter in jo poimenoval Huraxdax, kar naj bi v bavarščini pomenilo “pobeg v užitek”.

Celoten članek

Obešalnik Silhuette

20. 12. 2008

Se tudi vi sprašujete, kam bi zvečer odložili nošena oblačila? Obešalnik Silhuette je kot nalašč za ta namen. Na kovinsko ogrodje pritrjen obris krojaške lutke iz pleksi stekla bo hvaležno sprejel vse, kar je prej ležalo po stolih.

Celoten članek