Mladi gredo na svoje

4. 04. 2017

“Skupno življenje je želja vsakega para, a odločitev za življenje v dvoje zahteva precej premisleka tudi glede ureditve prvega gnezdeca. Z nasveti strokovnjakov bo tudi ta izziv lažji… Pogovarjali smo se z arhitektko Špelo Modic iz Prostorame, ki nam je razkrila, kako naj par čim smotrneje opremi stanovanje, pa tudi, zakaj je za nasvet dobro povprašati arhitekta.”
Za revijo Naš dom me je o opremljanju prvega stanovanja spraševala avtorica članka Maja Šturm.

Naslovnico današnje izdaje revije Deloindom krasi eden naših projektov, stanovanje v trendovski mešanici industrijskega in kavarniškega sloga, ki je stanovalcem pisan na kožo. Na obisku je bila Aleksandra Zorko, avtorica članka.

Kje so knjige?

16. 02. 2017

Živimo v dobi elektronskih medijev, ki iz domov izpodrivajo tiskane, verjetno pa se bodo knjige kljub temu obdržale v naših domovih. Kam jih pospravimo? Na odprte police, v zaprte omare? Za članek v reviji Delo in dom me je o tem spraševala Aleksandra Zorko.

S pečatom črnine

14. 12. 2016

Naslovnico današnje izdaje revije Deloindom krasi fotografija našega projekta, ki je podrobno predstavljen v rubriki Odprta vrata. Tekst je napisala vedno odlična Aleksandra Zorko.

Razgled brez dodatkov

25. 05. 2016

V današnji izdaji revije Deloindom je objavljen naš projekt stanovanja pri vrhu Situle. Članek je napisala Aleksandra Zorko, pod fotografije se je podpisal Alain Šik.

Končno sanjski dom

21. 01. 2016

V prvi letošnji izdaji revije Bravacasa so objavljeni projekti, ki so bili nagrajeni z Bravacasa Design Awards, med njimi je naš projekt D.O.M.A..

Skandinavsko na slovenski način

7. 10. 2015

Naslovnico današnje izdaje revije Deloindom krasi naš projekt stanovanja v Ljubljani. Celoten članek s fotografijami je objavljen v rubriki Odprta vrata. Tekst je napisala Aleksandra Zorko, fotografirala sta Tomi Lombar in Alain Šik.

Celoten članek

Kuhinja sledi kuhanju

4. 05. 2015

Nova izdaja revije Hiše je naslovljena Hrana in samooskrba, nadvse aktualna tema za današnji čas. V njej je tudi moj članek – razmišljanje o kuhinjah nekoč in danes. Kako so se koncepti kuhinj – od tradicionalnih slovenskih do sodobnih – spreminjali skozi čas? Kakšni so trendi za prihodnost?

Celoten članek

Spalnica kot urejeno, zračno in spokojno zavetje

8. 04. 2015

Serija člankov o opremljanju spalnice, ki jo pišem na našem blogu, je botrovala članku v prilogi Moj dom, časopisa Dnevnik. Novinarki Romani Špende se je prispevek zdel tako zanimiv, da ga je vredno deliti tudi z bralci časopisa. Za to priložnost sem dodala še stavek ali dva o osvetlitvi, podrobneje pa bomo osvetlitev spalnice obdelali na …

Celoten članek

Opremljamo otroško sobo

4. 11. 2014

Za novembrski Pogled, prilogo za starše revij Ciciban in Cicido, sem napisala članek o opremljanju otroške sobe in ga opremila z nekaj fotografijami naših projektov.

Celoten članek

Barve narekuje prostor

24. 04. 2014

“Pomlad velja za čas rasti, obnove in novega življenja, zato je prava priložnost za barvno popestritev in osvežitev doma. O smernicah na področju barv za dom smo se pogovarjali s priznano arhitektko, proizvajalci in prodajalci zidnih barv pa so nam zaupali, kako drzni smo Slovenci pri izbiri odtenkov in kako pogosto se odločamo za barvno prevetritev doma.”
Celoten članek


Za začetek premišljen načrt

14. 08. 2013

Tema meseca v prilogi Deloindom so kopalnice. Serija naših člankov o opremi tega prostora je napeljala novinarko Aleksandro Zorko, da me je podrobno izprašala, kako se lotevamo projektov ureditve kopalnice, kaj je pri opremi pomembno, na kaj je potrebno še posebno paziti, kakšne so pogoste “napake” izrisov v prodajnih salonih…

Celoten članek