Sejem Dom 2015 v Ljubljani

11. 03. 2015
Sejem Dom 2015
Do nedelje, 15. marca 2015, si lahko na Gospodarskemu razstavišču v Ljubljani ogledate Sejem Dom. Tam najdete vse za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo ter proizvode in storitve s področja varovanja in urejanja okolice.

M Sora
Trajnostni principi so se v slovenskem gradbeništvu dodobra zasidrali. Na sejmu se podjetja predstavljajo predvsem s pasivnimi oziroma nizkoenergijskimi montažnimi hišami. Poudarek je predvsem na boljših izolativnih lastnostih materialov in stavbnega pohištva. Pri podjetju M Sora prisegajo na okna, izdelana iz domačega lesa, primerna tudi za pasivne hiše.

Kamini Hoxter
Po lanskem žledu je dobrodošla pestra izbira kaminov, kaminskih peči in vložkov ter krušnih peči, ki si jih lahko ogledamo na sejmu. Sistemske peči, ki zaradi majhnih toplotnih moči ne povzročajo pregrevanja prostora, so primerne tudi za pasivne hiše.

Radiatorji Tubes
Radiatorji pri sodobnih načinih ogrevanja hiš že dolgo niso več nujno zlo. Za tiste, ki jih v kopalnici vseeno rado zebe, so pri podjetju Tubes oblikovali novo linijo električnih radiatorjev Scaletta, dobavljivih v 5 različnih barvah.Te lojtrce bodo zagotovo popestrile vašo kopalnico.

LG klima Klimt
Na področju ohlajanja prostorov zadeve ostajajo bolj ali manj nespremenjene. Pri LG-ju so se lotili drugačnega pristopa k reševanju problema neestetskosti klim in klimatsko napravo spremenili v sliko. Ali je klima Klimt pravi dekor za vaš dom, presodite sami.

Naravni plavalni ribniki
Tudi pri oblikovanju okolice je glavno vodilo trajnost. Na sejmu si lahko ogledate veliko izbiro zbiralnikov za vodo, čistilnih naprav, sistemov za čiščenje odpadnih voda… skratka vsega s čimer boste pripomogli k čim manjšemu CO2 odtisu vašega doma in bivanja v njem. Bazeni so očitno out, zamenjujejo jih naravni plavalni ribniki s katerim so se predstavili pri podjetju Oase, kjer poskrbijo tudi za vzdrževanje in dodatno opremo ribnikov in vodnih površin.

Smetarnik StyleOUT
Pri podjetju Dukin so se spomnili tudi na večno težavo ločenih zabojnikov za zbiranje odpadkov in zasnovali linijo smetarnikov, kamor lahko skrijete zabojnike za smeti. Na sejmu je razstavljen primerek iz kolekcije StyleOUT, na voljo pa so tudi potopni smetarniki, ki lahko služijo tudi kot lopa za orodje oziroma kolesa.

Oznake: , , , , , ,