Sejem Dom 2013 v Ljubljani

12. 03. 2013
Sejem Dom 2013
Na gregorjevo se ptički ženijo. 12. marec je dan, ki po slovenskem ljudskem izročilu naznanja pomlad in na ta dan je na Gospodarskem razstavišču odprl svoja vrata že 52. mednarodni sejem ponudbe za dom: gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalna in hladilna tehnika, notranja oprema, varovanje ter urejanje okolice.

Kamini Kočevar, vrtni kamin
S prihodom pomladi se začenja tudi sezona piknikov, vrtnih zabav in pečenja hrane na zunanjih žarih. Pri Kaminih Kočevar so poleg svoje stalne ponudbe notranjih kaminov za ogrevanje prostorov na ogled postavili še vrtni kamin.

Hiša Miška
Alfa Natura so v sodelovanju z zavodom BIG, podjetjem SI.natura d.o.o. in CBD d.o.o na svojem sejemskem prostoru postavili pravo mini hiško – hišo Miško. Posebnost zgolj 26 m2 velikega večnamenskega turističnega objekta je terasa, ki se izvleče kot pri škatlici vžigalic.

Radiatorji Tubes
Radiatorji že dolgo časa niso več nujno zlo, saj je na tržišču kar nekaj estetskih modelov. Ni treba, da so vedno le horizontalni in skriti za kavčem ali pod oknom; Tubes lahko brez sramu montirate tudi sredi stene.

Toplotne črpalke Gorenje
Povsem druga pesem je pri toplotnih črpalkah, ki smo se jih do danes trudili skriti v čim temnejši kot. Pri Gorenju so doumeli, da je oblikovanje pomembno tudi pri še tako tehničnih elementih. Zasnovali so linijo estetskih toplotnih črpalk. V že znano oblikovalsko linijo bele tehnike Simplicity pa so uvrstili tudi grelnike vode, ki so poleg bele na voljo tudi v elegantni črni barvi.

Fugirne mase z bleščicami
Bi radi med svojo monotono keramiko vnesli nekaj blišča? Rešitev Keme je zelo enostavna. Pri njih lahko dobite raznobarvno epoksi fugirno maso s posebnimi učinki, ki ima dodane bleščice v kovinski, srebrni ali zlati barvi. Še tako dolgočasne enobarvne ploščice boste lahko povzdignili na nov nivo.

Konjiček Googy
Mehki otroški konjiček Googy je v novi dolgodlaki verziji tako srčkan, da se mu ne morejo upreti niti odrasli. Lahko ste povsem brez skrbi, saj je dovolj trden, da zdrži tudi bolj divje galope in kavboje težjega kalibra. Vas z Red Rot nagrado nagrajeni dolgodlakec spominja na islandskega žrebca ali mogoče bolj na mamuta? V živo lahko to presodite do nedelje, 17. marca.

Foto: Renata Jozič u.d.i.a., Živa Čar abs. arh., Tekst: Živa Čar abs. arh.

Oznake: , , , , ,