Sejem Dom 2012 v Ljubljani

6. 03. 2012
Sejem Dom 2012
Na Gospodarskem razstavišču je danes pod sloganom “Ključne rešitve” odprl vrata 51. mednarodni sejem Dom. Se boste odpravili po rešitve za varčno, varno in trajnostno gradnjo, ki jih obljubljajo razstavljalci?

Riko hiše
V kategoriji najlepšega razstavnega prostora je po našem mnenju ponovno nesporni zmagovalec Riko. Za novo linijo hiš D.E.A.R.S. (Democratic Eco Architecture by Riko with Starck), ki združujejo ekologijo in design, so moči združili s Philippom Starckom.

Lumar
Tudi pri proizvajalcu lesenih montažnih hiš Lumar so se potrudili pri oblikovanju razstavnega prostora; na njem so spletli leseno montažno gnezdo za orjaške ptiče.

Kuhinja Doimo
Planet Plus poleg vrat po novem ponuja tudi celoten program pohištva. Kuhinja Doimo nas je navdušila z zaokroženim zaključkom polotoka, minimalistični profili namesto ročajev pa dopolnjujejo prečiščene linije sestava.

Vrata Planetplus
Seveda ne moremo mimo vrat, njihovega proizvoda, ki krasi lepo število naših projektov. Navdušila nas je nova minimalistična linija vhodnih vrat z vertikalnim ročajem v enaki metalno temno sivi barvi.

Vrata Inotherm
Inotherm poskrbi tudi za tiste, ki jim minimalizem Planet Plusa ni pri srcu; na vratih si lahko omislijo zelo razgibane motive; namesto Mozarta bi morda vhod okrasili kar s svojo sliko ;-)

Umivalnik Cher, Kolpa
Moja prva asociacija ob Kolpinem umivalniku Cher je bilo stranišče na vlaku. Pa vendar ga lahko izvrstno umestimo v mini kopalnico; iz plitve omarice z vrati iz ogledala izvlečemo umivalnik.

Peč Vintgar, Lokaterm
V nasvetu o estetiki ogrevanja smo pisali o prostostoječih litoželeznih kaminih; za tiste, ki ne bi zapravili kupa denarja za Focusov model Emifocus, je tukaj krepko cenejša, a še vedno všečna valjasta kaminska peč Vintgar, ki jo izdeluje Lokaterm. Na voljo je v nerjavečem jeklu ali v standardni črni barvi.

Radiatorji Remih
K ogrevanju seveda sodijo tudi radiatorji. Vsako leto se pojavi kakšen nov model, tokrat smo se zagledali v Antraxov Tubone, ki so ga razstavili pri Remihu.

Komarji
Komarniki niso tako posebni, da bi jih predstavljali na našem blogu, bolj posebni pa so bili na njih počivajoči komarji s svetlečimi glavami.
Nas so nadležni komarji pregnali s sejma, vi pa ga lahko obiščete še do 11.ga marca!

Oznake: , , , , , ,