Sejem Dom 2011 v Ljubljani

8. 03. 2011
Sejem Dom in kurenti
Prav na pustni torek je odprl vrata že petdeseti mednarodni sejem Dom, ki ga lahko obiščete na Gospodarskem razstavišču med 8. in 13. marcem 2011. V vzdušju dneva so otvoritev pospremili pravi ptujski kurenti.

Big Design Store
Prvi sejem Dom se je odvijal že davnega leta 1962, ko je Niko Kralj prejel Prešernovo nagrado za svoj znameniti stol Rex. Prav tega je na svojem razstavnem prostoru iz rjavega kartona poleg torb, mila, copatov in revij Hiše razstavljala Big Design Store trgovina.

Velux, senčila Karim Rashid
Karim Rashid nadaljuje svoj osvajalski pohod. Osvojil je že področja keramike, gospodinjskih aparatov in radiatorjev, tokrat pa ima prste vmes pri okenskih senčilih, ki jih najdete pri proizvajalcu strešnih oken Velux.

Jaga radiatorji za otroke
Zakaj se ne bi v otroških sobah malce poigrali s tako nujnim zlom kot so radiatorji? Pri Jagi so našli rešitev. Izbirate lahko med dvema barvnima različicama Play4Girls in Play4Boys. Poleg tega, da je zaradi zaobljenih robov in skritih vročih delov popolnoma varen za otroke, je tudi zelo ekonomičen, saj se hitro segreje in porabi malo vode.

Kljuke Hewi
Še pomnite, tovariši? Vas zgornja kljuka spominja na podobne plastične, ki so pred tremi desetletji krasile marsikatera notranja vrata? Ta kulten Hewijev dizajn je ponovno v modi! Poleg kljuk pa v Metalki Torna predstavljajo tudi večkrat nagrajeno kolekcijo kopalniških dodatkov. Hewi pri oblikovanju daje poseben poudarek snovanju kopalniških elementov za gibalno ovirane osebe.

Hiše Rima
Glavni razstavni prostor je posvečen montažnim energetsko varčnim in pasivnim hišam. Trend sodobnega časa pri gradnji je stremenje k minimalnemu onesnaževanju okolja, energetsko učinkovita gradnja in uporaba naravnih materialov. Rima na moderen način interpretira tradicionalno slovensko arhitekturo. Bi raje živeli na Gorenjskem v izbi ali na Primorskem na borjaču?

Foto: Renata Jozič u.d.i.a., Živa Čar abs. arh. Tekst: Živa Čar abs. arh.

Oznake: , , ,