Salone Satellite 2016

7. 04. 2017

Spet je leto naokoli in preden vas zasujemo s fotografijami letošnjega milanskega sejma, objavljamo še zadnje lanske – Salone Satellite, del sejma, kjer se predstavijo mladi talenti z vsega sveta.

Najbolj me je navdušila Shirin Ehya, Američanka iranskega rodu, ki je navdih za kolekcijo Fantasia črpala iz bogate zakladnice vzhodnjaških motivov. Ko se zdužita talent in laserska tehnologija, nastanejo čudoviti izdelki, se strinjate?

Chris Basias je pod blagovno snamko CT lights oblikoval serijo stenskih svetil Tailor made. Tkanine, ki ustvarjajo različne vzorce, lahko po potrebi zamenjate, kot nalašč za tiste, ki radi spreminjajo dekoracijo stanovanja :)

Fractious Mirror je ogledalo, ki ga je oblikoval Brazilec Gustavo Martini. Izdelan je iz kovine, ki je spredaj spolirana in prehaja v neodsevni rob, ki zabriše mejo med zrcalom in okvirjem.

Romy Di Donato je predstavila modularen sistem Waldo, iz katerega lahko sestavite kompozicijo po svojih željah; obešalniki, ogledala, klopce, police, predali… ste tudi vi opazili, da je na trgu veliko pomanjkanje sistemov za predsobe?

Tudi Philipp Beisheim je mislil na tiste, ki še vedno niso našli pravega kosa za vhodni del stanovanja. Sistem Servus vas pozdravi takoj ob prihodu domov!

Tudi Sander Lorier je zasnoval obešalnik, ki ga sestavite po svojih željah. Branch out je sestavljen iz podstavka, “vej” in dodatkov, kot so police, lučke, cvetlični lonci… koliko česa, pa se odločite sami.

Tatou je serija pohištva iz lesenega kompozita, ki ga je industrijski oblikovalec Valentin Van Ravestyn razrezal kot papir, da je materialu dodal mehkobo in ga kombiniral z nosilnimi kovinskimi elementi.

Muka sta baskovska oblikovalca, ki prisegata na “slow design”, izdelke izpod rok lokalnih obrtnikov. Za stol v ozadju, Reves Chair z zaslonom, ki se zaviha kot ovratnik, sta prejela Red Dot.

As if from nowhere je kolekcija, pod katero je podpisana Orla Reynolds. Pohištvo, kot so mize in stoli, je pospravljeno v špranje med policami v knjižnem regalu in je tako vedno pri roki, ko pridejo obiski.

LED tehnologija je oblikovalcem prinesla večjo svobodo pri snovanju svetil, saj so tehnične omejitve manjše, LED omogoča tudi zelo tanke modele. Pod gibljive minimalistične lepotice je podpisan Robert Fehse.

Še en zanimiv izdelek prihaja izpod rok oblikovalca z imenom Vakhtangi Darjania. Concrescence je serija betonskih cvetličnih loncev na lesenih stojalih, ki bi se lepo podala v marsikateri ambient.

Oznake: , , , , , , ,