Salone Satellite 2014

20. 03. 2015
Salone Satellite 2014
Še slab mesec nas loči od dogodka, ki ga ne izpusti nihče, ki se ukvarja z interierjem – bliža se čas za milanski pohištveni sejem. Si ga boste ogledali? Če ste zgolj firbčni, vam svetujem, da ne obrabljate svojih podplatov z romanjem mimo neskončne vrste štantov, saj vam bomo na naši spletni strani servirali cvetober oblikovalskih dosežkov, ne da bi se vam sploh bilo treba premakniti s kavča. Pri brskanju po arhivih lanskoletnega sejma pa sem opazila nekaj zanimivih izdelkov mladih oblikovalcev Salona Satellite in bilo bi škoda, da jih ne bi objavila.

Polyhedra
Lansko leto so se v Ljubljani odprle Libanonske meze in ostali užitki, restavracija, na katere interier smo upravičeno ponosni, saj smo pokazali, da smo se sposobni vživeti in ga uspešno opremiti v slogu, ki je diametralno nasproten našim siceršnjim referencam. V iskanju navdiha smo na Satellite našli prekrasne luči Polyhedra mladih islamskih umetnikov, ki so znani po ornamentih iz zapletenih geometrijskih motivov.

Levisarha, Perimeter collection
Perimeter collection je linija preprostega in trendovskega pohištva, ki sta ga zasnovala Levi Dethier in Sarha Duquesne, ki delujeta kot dizajnerski studio Levisarha. Po lanskem uspehu na milanskem sejmu sta bila izbrana za opremo knjigarne v New Yorku.

Birdy
Gridy sta norveška dizajnerja, ki nadaljujeta tradicijo skandinavske preprostosti. Mlinčki za sol, poper in začimbe so večno aktualna tematika, njunega kompleta Birdy se nikakor ne bi branila tudi v svojem domu.

Večnamenski odcejalnik
Za konec pa še italijanski dizajn, ki ga je zasnoval Alessandro Bove. V Italiji se namreč težko najde kuhinjo brez vgrajenega “scolapiatti”, odcejalnika za krožnike. Ideja je jasna: voda, ki odteka s krožnikov, zaliva začimbnice, ki so, kot kažejo trendi, obvezna oprema sodobne kuhinje.

Oznake: , , , ,