Salone Satellite 2012

8. 07. 2012
Bonic balcó
Uganete, v kakšno barvo so mladi oblikovalci letos obarvali satelit milanskega sejma? Bonic balcó je zelen projekt študentk IED Barcelona, Iris Osk Agustsdottir in Therése Gisselman. Otroci posadijo semena v biorazgradljive vrečke in jih namestijo na papirnate balkone. Ste dobili idejo za svoj dom?

Moss Table
Na Univerzi v Cambridgeu so razvili Moss Table, mizico, ki izkorišča tehnologijo bio fotovoltaike za proizvodnjo električne energije. Klasična postavitev čajne mizice in namizne bralne lučke malo drugače. Hm, le kam postavite skodelico in odložite knjigo?

Funky Funghi
Addictlab je razvil drevesne gobe, ki ne sodijo v kitajsko restavracijo. Funky Funghi rastejo v mestnih parkih in pritrjene na drevesa služijo kot javna oprema; luči, mizice in stoli. Kot “tree wear” si jih zlahka predstavljamo na mogočnih deblih.

Bambi Chair
Po japonskem verovanju bog prebiva v Naravi in jelen je božji poslanec. Kamina & co so izdelali predstavnika boga za domačo rabo, Bambi Chair. Sedenje na tem stolu simbolizira sožitje človeka in narave. Vaši potomci bodo zagotovo tako navdušeni kot jaz :-)

My Concrete Garden
Slovenska arhitektka Tina Rugelj je predstavila serijo vrtnega pohištva, imenovanega My Concrete Garden. Klopi, mize, police in hišica za psa so izdelani iz cementnih vlaken. Vsi ljubitelji betona in dizajna z industrijskim pridihom smo zdaj prišli na svoj račun, samo še vrt in psa potrebujemo.

Nika Zupanc za Moooi
Nika Zupanc je zavzela enega od kotičkov satelita z nasprotjem “surovega” industrializma. Retro slog je vkorakal v interierje skozi glavna vrata. Za Moooi je oblikovala luč Lolita in stol 5 O’Clock Chair.

Layout Furniture
Da so ideje mladih oblikovalcev lahko tudi praktične, dokazuje ideja za majhne prostore. Pri Arkimeri so oblikovali Layout Furniture, komplet jedilne mize in kavča, ki ima za zadnjo stranico klop. Prihranek prostora je precejšen, saj lahko na ta način spravimo kuhinjo, veliko jedilnico in spodoben kavč na borih 18m2.

Wool Wood Hook
Vsako leto Salone Satellite podeli tudi nagrade. Roben.fr so iz priljubljenega filca izdelali stenske obešalnike Wool Wood Hook. Po pravilu so najboljši izdelki zelo preprosti.

Towel Hanger
Hiroomi Tahara je bil nagrajen za enostaven sistem obešal za brisače in še kaj, izdelan iz na steno pritrjenih paličic, vrvi in uteži. Sistem po potrebi navijate, razpeljete in uporabite za vse mogoče namene.

Scribble
Nagrajeni Yoy sta Naoki Ono in Yuuki Yamamoto. Iz elastomera sta izdelala podloge za krožnike in jih poimenovala Scribble, saj sta navdih zanje našla pri mizi, počečkani z debelim flomastrom.

Rubber Table
Thomas Schnur je oblikoval še eno nagrajenko, mizico Rubber Table, z nogami, ki vam odmašijo odtoke. Mizica ni le večnamenska, ampak tudi nadvse trpežna. Kot nalašč za dodatek v kopalnici!

Oznake: , , , , , , , , , ,