Pisarniško pohištvo na milanskem sejmu 2015

27. 10. 2015
Salone Ufficio 2015
Čeprav se komu zdi, da pri pisarniškem pohištvu ne ostaja več mnogo manevrskega prostora za nove trende, jih je Salone Ufficio 2015 predstavil kar nekaj. Zanimivo je, da so meje med proizvajalci pisarniške opreme in ostalega pohištva nekoliko zabrisane – kar nekaj smo jih našli med obojimi.

Arper, sejna miza
Precej oblikovalcev je poskušalo ustvariti igrive, po videzu manj pisarniške ambiente, tipično strogemu videzu poslovnih prostorov je odzvonilo. Arper je pokazal, da ima sejna miza lahko več funkcij ;-)

Arper, pisalna miza in stoli
Znamenje dobrega okusa je minimalizem tudi v direktorskih, ne le v operativnih pisarnah. Motivacijski napis na mizi vas morda želi prepričati, da je delo vaše življenje ali pa je vaše življenje delo? Kakorkoli; čudovita Arperjeva miza in eleganten, ne preveč bahaški stol, vam morda osmislita eno in drugo!

Actiu
Actiu vam v recepciji predlaga kreativni nered s hipsterskim pridihom. Jelenova glava iz lepenke in raznobarvni lončki so zagotovo fotogenično ozadje, če bi kdo želel delati “sebke” na delovnem mestu. Če se bojite, da vam na ulici ukradejo kolo, na katerem ste prikolesarili v službo, si kupite tako lepega, da bo vaši pisarni v okras!

Actiu, sprejemnica
Seveda je Actiu predstavil tudi resnejšo plat; sprejemnico v povezavi z delovno mizo. Oblazinjeno pohištvo v poslovnih prostorih vse bolj spominja na dnevne sobe, ne manjkajo tudi knjižne police in preproge… Vse zato, da bi se zaposleni počutili kot doma?

True Design
Zdi se, da je bilo oblazinjenega pohištva in tekstilnih lovilcev zvoka letos več kot delovnih miz; v sodobnih, predvsem oceanskih tipih pisarn so postali nepogrešljiv pripomoček. True Design je razstavil simpatična premična oranžna drevesa iz filca.

Autex
Po akustičnih oblogah je očitno veliko povpraševanje; Autex vam ponuja Quietspace 3D Tiles. Te “ploščice” niso namenjene le pisarnam, uporabimo jih lahko tudi kot obloge v domovih, lokalih, trgovinah… jaz jih pogrešam predvsem v nakupovalnih centrih!

Oznake: , , , , , , , ,