Pisarniško pohištvo na milanskem sejmu 2013

8. 09. 2013
Nayada pisarniški program
Čeprav pisarniški program ni deležen takšne pozornosti kot oprema za dom, je na sejmu v Milanu vredno zaviti tudi na Salone Ufficio, saj se trendi v notranjem opremljanju odražajo tudi na poslovnih programih. Pri ruskem proizvajalcu Nayada so razpisali Arhitekturni izziv in eden od produktov je razigran program fleksibilne pisarne.

Las mobili
V tekstil oblečene pregradne stene so prevladale nad običajnimi steklenimi; poleg tega, da dušijo zvok v pisarnah oceanskega tipa, pripomorejo tudi k prijetnejšemu ambientu, saj v prostor vnesejo toplino. Modularen sistem, ki se aplicira tako na delovna mesta kot na sprejemnice in sejne sobe, so razvili Las Mobili.

Vitra, Workbay Office
Vitra je šla še korak dlje v modularnosti in fleksibilnosti. Ronan in Erwan Bouroullec sta zasnovala Workbay Office, sistem prostostoječih pregrad iz filca in aluminija. Iz posameznih elementov je možno sestaviti enote, ki se prilagajajo trenutnim delovnim zahtevam in se poljubno preoblikujejo.

Fantoni
Fantoni sledi trendom. Bahave direktorske pisarne niso v modi, raje si omislite takšno, ki diši po cedrovini. V tem SPA steklenem kubusu smo zadihali s polnimi pljuči, zato je za nas zmagovalna kombinacija letošnjega sejma.

Unifor, Less Less
Minimalizem je predstavil Unifor. Program z zgovornim imenom Less Less je oblikoval Jean Nouvel kot nadgradnjo osnovne linije iz leta 1994, elementi so v celoti izdelani iz aluminija.

Newform, Hook
Karim Rashid pravi, naj bo pisarna tako navdihujoča in udobna kot dom. Modularen sistem Hook je oblikoval za Newform. Pisalna miza skriva množico funkcionalnih dodatkov, ki olajšajo delovni proces, hkrati pa razveseljuje z živahnimi barvami.

Foto: Špela Modic u.d.i.a., Renata Jozič u.d.i.a., Tekst: Špela Modic u.d.i.a.

Oznake: , , , , ,