Oblikovalski utrinki s sejma pohištva Saloni 2015

12. 07. 2015
Casamania
Če smo bili pred leti v pohištveni industriji priča hi-tech oblikovanju, je zdaj na pohodu nostalgija. V udobnem naslonjaču Radar in “gumbastih” mizicah Twine ne bi prepoznali Casamanie iz preloma tisočletja, ko je svojo zgodbo gradila predvsem na pleksi steklu in kovini. Tole je videti precej bolj udobno in domače :-)

Prostoria, Oblique
Prostoria je hrvaška znamka, ki se z lahkoto postavi ob bok prestižnim italijanskim proizvajalcem. Retro fotelj Oblique kaže na to, da stopajo v korak s časom. Žal ni najbolj udoben, je pa brez dvoma zelo lep in šik ;-)

Prostoria, Cloud
Prostoriin je tudi zaobljen kavč Cloud. S pernatim polnilom so se izognili škatlasti formi, da res deluje kot oblak in je prav tako udoben, lep in šik. Kmalu bo ravno tak sestav krasil naš projekt stanovanja na Dunajski.

Amura, kavč
“Buhtljaste” zofe so in, kolekcijo Amura dopolnjujejo kamnite mizice brez ostrih vogalov in modularna sestavljiva preproga. Vse so ročno izdelali v italijanski tovarni Contempo.

Amura, omarica
Del kolekcije Amura je tudi domiselna in nadvse uporabna omarica za ključe in pošto, ki se je tudi sama ne bi branila. Mislim, da imamo na steni še prostor za nekaj podobnega.

Poliform
Poliform je sinonim za brezčasno eleganco. Retro slog je zajadral tudi k njim, tokrat nas je najbolj navdušil njihov kavč z lesenimi rokonasloni in blazinami organskih oblik.

Cane-line
Tudi na področju vrtnega pohištva se uveljavljajo skandinavci; Cane-line je danska znamka, njihova zofa Amaze iz tikovine je oblikovana za udobno sedenje, mizice “pokrovke” On-the-move pa z ročajem zlahka prestavimo tja, kjer jih potrebujemo.

A Lot Of Brasil
Fotogenično kovinsko vrtno pohištvo Estrela proizvajalca A Lot Of Brasil, ki ga morda poznate po stolu Maid Nike Zupanc, je krasno na pogled in čipkasto senči sosednje površine. Bi ga imeli na terasi ali na balkonu?

Pedrali, Nemea
Tudi Pedrali, znan po stolih in pleksi stekla in plastike, je izdelal novo serijo lesenih stolov Nemea, ki se spogleduje s skandinavskim slogom. Ker slutim, da bodo postali eden mojih najljubših modelov, sem jih seveda tudi preizkusila – na njih se tudi zelo udobno sedi.

Woud
Danski Woud je razstavil čudovito delovno mizo iz masivnega lesa, z integrirano razsvetljavo. Mogoče bo komu služila kot navdih za polepšanje delovnega kotička.

Ethnicraft
Ethnicraft je še en proizvajalec masivnega pohištva, v njihovem naboru se najde marsikaj lepega, tokrat sem izbrala minimalistične, a funkcionalne klubske mizice. Pohištvo se naroči neobdelano in se ga po želji olji, voska ali lakira.

Itlas
Očitno so časi naklonjeni masivnemu pohištvu, saj je takšnih razstavljalcev iz leta v leto več. Itlas je razstavil preprosto masivno posteljo in pripadajočo nočno lučko.

Lago umivalnik
Tudi Lago, ki slovi po barvitem pohištvu, ima že nekaj let v svoji ponudbi tudi masivo. Iz Wildwood linije so izdelali zanimive umivalnike, nekoliko hecen je občutek, ko pri umivanju rok skozi dno umivalnika vidite svoje noge.

Lago, Et Voilà
Ker je na Lagovem razstavnem prostoru vedno gneča, so mi šele letos uspele dovolj nazorne fotografije njihove omare Et Voilà. Ta izredno praktičen kos zavzame manj prostora in je bolj pregleden od klasičnih omar z drsnimi vrati.

Lago, Vele
Od Lagove uspešnice, postelje Fluttua, se še nismo poslovili; imamo jo naročeno za nekaj najnovejših projektih notranje opreme. Tudi njeno naslednico na steklenih nogah smo že izbrali za nekaj interierjev, postelja Vele pa je njena nadgradnja s tekstilnim vzglavjem z integriranimi policami.

Tomasella
Tomasella je proizvajalec pohištva za spalnice in dnevne sobe. Videti je, da sledijo trendom pri opremljanju tako v naravnem kot tudi v industrijskem slogu. Ste vedeli, da simetrija levo in desno od postelje ni več modna?

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,