Oblikovalski utrinki s sejma pohištva Saloni 2012

14. 06. 2012
Noctis, postelja Tolò
Po podrobni predstavitvi kuhinj in kopalnic poglejmo, kateri dizajnerski kosi so pritegnili našo pozornost na letošnjem pohištvenem sejmu v Milanu. Čeprav gospoda na postelji težko označimo za dizajnerski kos, si je pozornost vsekakor prislužil, pa čeprav na lažji način kot njegovi kolegi, ki niso takole ležerno zleknjeni, ampak na ulicah stoje kljubujejo mrazu ali vročini.

Noctis, postelja Stones
Noctis je poleg zgoraj omenjenega gospoda predstavil še nekaj pozornosti vrednega, fino posteljo, ki so jo poimenovali Stones. Le zakaj ;-) Je povsem v skladu z duhom časa, “naravnega” videza, mehka, udobna in uporabna. Obstaja tudi v verziji s dvižnim dnom, tako, da v škatlo spodaj spravite posteljnino. Če je Lagova Fluttua prva izbira za majhne spalnice, je Stones zagotovo prva izbira za velike.

Lago, viseče police
Ker je Lago naša velika ljubezen, seveda ne moremo mimo njihovega “štanta”, v Milanu pa smo obiskali tudi Lago Appartamento, ki ga bomo predstavili v posebnem članku. Na sejmu so poleg svojih “top sellerjev” presenetili z lahkotnosto bivanja s stropa visečih polic. Hm, kaj se zgodi, ko jih obtežimo s skladovnico knjig?

Lago, retro miza in stoli
Letos jim je uspelo ustvariti zmagovalni komplet mize in stolov, izdelanih v retro slogu iz masivnega lesa in plastike. Kaj je na njih posebnega? Če ste se na babičinih stolih radi gugali, se boste na teh zaradi upogljivega naslona še bolje, saj ste brez skrbi, da se zvrnete na hrbet. Tudi prt na mizi ni potreben, saj zgornjo površino “odježkate” in brez težav stresete drobtine spodnjim sosedom na balkon.

Lago, omara z zaveso
Še zadnji Lagov biser je omara z “zavesastimi” vrati, ki so za odpiranje veliko enostavnejša od drsnih. Še bolj kot v dnevnem programu smo jih veseli na garderobnih omarah, kjer prinesejo sproščeno vzdušje kampiranja naravnost v vaš dom.

Kartell, Invisible table
Če Lago prisega na “domače”, je Kartell za “fensi”. Nevidna miza iz kolekcije Nevidnega pohištva je največji monoblok, ki so ga do zdaj uspeli izdelati iz pleksija. Lepotico je oblikoval Tokujin Yoshioka in bo v proizvodnji jeseni, za plitvejše žepe pa so že zdaj na voljo njene manjše, a prav tako čedne sestrice.

Kartell, stoli Masters
Ker nam vsi stoli, s katerimi naših projektih stalno “kolobarimo”, že gledajo iz ušes, smo se pri Kartellu razveselili Starckovih prepletenk po imenu Masters. Barviti, udobni, lepi, zmerna cena – Masters are a girl’s best friend!

Casamania, stoli Rememberme
Kam s starimi cunjami, ki jih niti na Rdečem križu nočejo? Se vam po stanovanju valjajo naluknjani zokni, reklamne majice vulkanizerstva Stipič, razvlečeni spodnji deli trenirk? Če vam jih Casamania predela v stole Rememberme, bodo z vami vsaj še nadaljnih dvajset let. Se ne sliši mamljivo ?

Normann Copenhagen, Bunny
Če ste na lovu za impozantnim počivalnikom, ki bi dopolnil vašo knjižno omaro, vam predlagamo zajčka, ki sta ga za Normann Copenhagen oblikovala Boris Berlin in Aleksej Iskos. Bunny je udoben, topel, mehek in komaj čaka, da se stisnete k njemu!

Sicis, kačja klopca
Za tiste, ki niso navdušeni nad toplim in mehkim, so pa po drugi strani pristaši izreka “nek se vidi raskoš”, bo kot nalašč Sicisova oblazinjena klopca s kačjim naslonom. Desna glava je kakopak obložena s pregrešno dragim zlatim mozaikom. Nadvse prikladna zadevščina za vaš vhodni prostor, saj nanjo lahko odložite Louis Vuitton torbico, pod njo pa zbrcate Loubutinke.

Capo d’Opera, komode
Capo d’Opera je spet presenetil, tokrat z luštnimi komodami, obloženimi z deščicami razližnih širin v različnih barvah. Ročajev predali ne potrebujejo, saj potegnete za štrlečo deščico. Ne gre ravno za minimalizem ali enostavno izvedbo, je pa takale reliefna skulptura prava paša za oči.

Novamobili
Pa smo nazaj pri uporabnem. Dnevna soba z nizkimi elementi, na katerih stoji televizija? Zeeeeeeeeeeh. Malo drugačna dnevna soba? Novamobili. Odprte police pod televizijo so kot nalašč za spravilo vseh nadležnih škatlic, ki v sodobnem svetu spremljajo gledanje televizije.

Bysteel, klubska mizica
Ste za zeleno? Podobno klubsko mizico sem si dobri dve leti nazaj zamislila za v našo dnevno sobo, žal pa se je zataknilo pri izvedbi. No, za kovinske umetnine Bysteel ni ovir :-)

Pomični pograd
Še ena uporabna stvar, otroška soba s pomičnim pogradom. Hip hip hip, strašni trik, z enim potegom pridobimo “potko” ob postelji in dostop do omare. Žal so takšne rešitve precej drage in zato protislovne; tisti, ki si jih lahko privoščijo, običajno nimajo dveh otrok stlačenih v majhni sobici.

Dearkids otroške sobe
Dearkids je nesporni zmagovalec v oblikovanju pohištva za otroke. Ni nas navdušilo le simpatično drevo z vejami-policami, tudi druge rešitve so nadvse simpatične in uporabne. Še zdaj bi se takoj vselila v tako sobo :-)

Antrax, kamini na bioetanol
Za konec pa “back to nature” s kamini na bioetanol v obliki velikanskih prodnih kamnov. Primerni za dnevne sobe, kopalnice, spalnice ali terase. Si bo Antrax vendarle utrl pot na vrtne zabave?

Oznake: , , , , , , , , , , ,