Oblikovalski utrinki s sejma pohištva Saloni 2010

5. 05. 2010
Fotelji Adrenalina
Po predstavitvi letošnjih milanskih trendov sem izbrala še nekaj sejemskih utrinkov.
Ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled; orjaški buzdovan je v bistvu komplet foteljev Adrenalina, ki bi jih malce ironično lahko umestili v preddverje srednjeveškega gradu.

Vreča za sedenje Gumball
Tudi v trdi “mehki sedežni vreči” Gumball je ščepec ironije; namesto striropornih kroglic je polnjena z velikimi raznobarvni “žvečilnimi gumiji”.

Vitra, Chairless
V prestižnem podjetju Vitra so predstavili edinstven udobni naslonjač Chairless, ki ga je oblikoval Alejandro Aravena. Ne, ne potrebujete novih očal, v resnici gre za trak, ki ga ovijete okrog kolen in hrbta. Iz lastne izkušnje pa vam lahko zagotovim, da je sedenje v Chairlessu neverjetno in presenetljivo udobno!

Edra, Cabana
Tudi pri sloviti Edri so za hece; predstavljam vam njihov novi regal Cabana, s katerim si lahko ozaljšate dnevno sobo. Vsaka podobnost z bratrancem Itt iz Addamsovih je zgolj naključna. Zagotovo vaših obiskovalcev ne bo pustil ravnodušnih!

Čajna mizica Moroso
Malo bolj resno so zastavili pri Morosu. Čajnih mizic in televizorjev ne prekrivajo več babičini čipkasti prtički, mizice so se vanje preprosto transformirale. Še zguljen tepih in retro look je popoln.

TV regal Acerbis
Zdaj pa resno: Acerbis je pripomogel k uresničenju sanj vsakega pravega moškega. Projekcijsko platno se s pritiskom na gumb dvigne iz predala, za njim pa je za gledanje manj pomembnih oddaj tipa TV Dnevnik še televizija. Primerno je zakrita z omarico s steklenimi vrati in je, ko ni vključena, sploh ne vidimo. Vse skupaj je opremljeno z vrhunskim zvokom. Najbolje, da začnete z varčevanjem zdaj!

Lago, postelja Col-letto
To, da je novo Lagovo posteljo Col-letto oblikovala Nuša Jelenec, čivkajo že vrabci na vejah. Mhm, še bolj fina je, kot smo upali. V bistvu si zasluži samostojen prispevek na našem blogu- kmalu.

Lago kuhinja
Lago se poskuša tudi v oblikovanju kuhinj. “Poskuša” je pravi izraz, saj gre, resnici na ljubo, za kuhinje za ljudi, ki ne kuhajo. Za jutranji espresso in večernega Halo Kitajca pa je dovolj uporabna, posebno, če jo naročite skupaj z ujemajočo mizo, sestavljeno iz premičnih desk steklenega “ladijskega poda”.

Nape Elica
Kdo pa je pravi kuhar? Tisti z novo kuhinjsko napo Elica zagotovo! Velikanski kapnik se ob pritisku na daljinca podaljša v pravo profesionalno mašino. Vonju pa kalamarih je odklenkalo!

Gospodinjski aparati Whirlpool
Na kuharje-estete je pomislil Whirlpool in oblikoval novo linijo gospodinjskih aparatov: prelestno barvitih kuhalnih plošč in pečic. Bi citronsko rumeno, barvo morskega zaliva ali shocking pink?

Stoli Calligaris
Voda je vir življenja, tako čutijo pri Calligarisu. Zabrbotajte na njihovih novih “vodnih” stolih!

Razstavni prostor Zucchetti
Bolj strašljiv podvodni svet nas je pričakal na razstavnem prostoru Zucchetti in nas v hipu ponesel 20 000 milj pod morje.

Rexa, kad in tuš v enem
Seveda se na sejmu najdejo tudi nadvse uporabni izumi, kot je recimo kopalna kad Rexa, ki jo lahko uporabljamo tudi kot tuš. Z njo si kljub majhni kopalnici lahko privoščite nedeljsko kopel z mehurčki in dišečo soljo.

Razstavni prostor Rexa
Pri Rexi smo naleteli tudi na kup nenavadnih predmetov: brisače z napisom Klinični center Ljubljana. Kdo ve, kje so jih razstavljalci dobili, vsekakor pa se jim ni niti sanjalo, kaj napis pomeni- gospodu na razstavnem prostoru je bilo ob mojem pojasnilu vidno neprijetno.

Azzura, umivalnik Pool
Zanimivo, da se naše oko nevede vedno zatakne ob izdelkih, ki se ponašajo z dizajnerskimi nagradami. Martí Guixé jih je z umivalnikom Pool za podjetje Azzura prejel celo zbirko. Mene pa je najbolj navdušila ščipalka- priznam, da sem komaj krotila svoje prste, ki so si jo želeli prisvojiti.

Sanitarna keramika Blend
Še en dobitnik nagrade Red Dot: sanitarna keramika Blend oblikovalcev Meneghello Paolelli. Simpatičen komplet, pri katerem niso pozabili na banalnosti, kot so WC metlica in držalo za papir…

WC školjka GSG
Za kaj bo že služil prozoren steklen pokrov v vašem najljubšem kotičku stanovanja? Morda za nemoteno opazovanje vsebine školjke?

Tuš armatura, Agape
Še nekaj za dušo: Agape eleganca v tušu. Napovejmo neusmiljeno vojno žičnim košaram, polnim vodnega kamna in ostankov gela za tuš!

Radiator Tubes
Napovejmo vojno tudi (milo rečeno) neestetskim kopalniškim “lojtram”! Tubes poleg bogatega izbora prefinjenih kopalniških radiatorjev ponujejo tudi tega asketskega lepotca. In na njem lahko prav tako sušite brisače!

Oznake: , , , , , , , ,