Oblikovalski utrinki s sejma pohištva Saloni 2007

26. 04. 2007
Zofa Boa, Edra
Na milanskem pohištvenem sejmu so svoje izdelke predstavili vodilni proizvajalci notranje opreme. V prvem delu prispevka sem predstavila trende v oblikovanju prostora, pred vami pa je izbor zanimivejših produktov. Enega od njih, Edrino Boo, sem že dolgo želela preizkusiti.

Zofa Lava, Cor
Med sedežnimi garniturami me je najbolj navdušil model Lava, ki ga je za nemški Cor oblikoval Studio Vertijet. Multifunkcionalna zofa prilagaja svojo obliko potrebam uporabnika. Lava pa ni le kos pohištva, je umetniška skulptura.
www.cor.de

Zložljiv fotelj, Campeggi
Po multifunkcionalnosti svojih proizvodov slovijo tudi Campeggi. Razstavili so dvojno ležišče, ki se zloži v počivalnik ali fotelj.
www.campeggisrl.it

Sedež Tatlin, Edra
Pri Edri so znani po nekonvencionalnih zofah in sedežih. Spiralni počivalnik Tatlin je zasnovan za sredinsko postavitev v javnih prostorih. Tokrat so ga oblekli v svetlikajoči tekstil iz serije Diamond.
www.edra.com

Missoni home
Zabavna preproga iz živopisane »živalske kože« je iz kolekcije Missoni Home. V enak značilni Missonijev vzorec je oblečen tudi počivalnik.
www.missonihome.com

Stojalo Vision, Bonaldo
Bonaldovo vrtljivo stojalo Vision sem že podrobno predstavila. Bilo je med najzanimivejšimi proizvodi na njihovem razstavnem prostoru.

Stojalo za TV, Bonaldo
Mlajši brat stojala Vision je Bonaldovo TV stojalo kvadratne oblike. Strinjali smo se, da je okroglo bolj inovativno, bo pa tudi to prišlo prav tistim, ki se ne morejo otresti »kvadratne miselnosti« mode zadnjih let.

Stojalo za TV, Naos
Ker so TV stojala v modernih notranjih ureditvah prostorov zelo iskan kos pohištva, vam predstavljam še enega – tega je izdelal Naos. Televizijo lahko tudi skrijemo za vrata omarice.
www.naos.net

Pohištvo Ciat
Ciatov TV element Sedicinoni, ki ima na straneh poličke za zgoščenke in DVDje, spodaj pa prostor za DVD predvajalnik, sem že uporabila pri projektu notranje opreme stanovanja. Zelo simpatična je kombinacija s posteljo in mizo, primerna za mladinske sobe ali garsonjere.

Postelja Ayrton, Frighetto
Posteljo Ayrton je za Frighetto oblikoval Ora Ïto, ki je tudi avtor nove linije Gorenjevih aparatov. K osnovni strukturi v lakirani ali usnjeni izvedbi je možno izbrati tudi vzglavje. Postelja bo s tem nekaj izgubila na estetiki, bo pa pridobila na praktičnosti, če v postelji tudi berete.
www.frighetto.it

Joquer, razstavni prostor
Joquer iz Barcelone je razstavil svoj tapetniški program. Postelja z neobičajnim baldahinom je bila med njihovimi zanimivejšimi produkti.
www.joquer.com

Knjižna omara Book, Lago
Poleg bolj resnih pohištvenih novosti je Lago na najvidnejše mesto postavil knjižno omaro v obliki drevesa. V svojem slogu je oblikoval tudi pristen ambient z jabolki in lesenimi gugalnicami.

Garderobne omare, Feg
V drevesnem stilu je Feg izdelal ročaje garderobnih omar. Navidezno neobdelane palice so v resnici skrbno oblikovane in zaradi trdnosti sestavljene iz majhnih koščkov.
www.gruppofeg.it

Lestenec Ether, Muranodue
Razstavišče je bilo preplavljeno z muranskimi lestenci. Ena najlepših modernih stvaritev je Ether, ki ga je oblikoval Patrick Jouin za Muranodue. Če niste lastnik velikih prostorov in visokih stropov, lahko ob njem le cedite sline.
www.muranodue.com

Obešalnik SpHaus
Pozornost mi je s svojimi svežimi idejami pritegnilo mlado milansko podjetje SpHaus. Med drugim tudi z lepimi, zanimivimi in zelo uporabnimi stoječimi obešalniki.
www.sphaus.com

Ure Progetti
Za konec pa še dodatki, ki popestrijo vaš dom. Nenavadne ure lahko naročite tudi prek interneta.
www.progettishop.it

Oznake: , , , , , , , , ,