Milanski pohištveni sejem 2011 in trendi

16. 04. 2011
Milanski pohištveni sejem
Seveda smo tudi letos obiskali Salone Internazionale del Mobile in pripravili reportažo s fotografijami, ki bodo tudi vas ponesle med trende v notranjem oblikovanju. Poleg pohištva so se na Euroluce letos predstavili proizvajalci svetil.
Kaj se skriva za ogledali v Lagovem boksu?

Lago
V notranjosti razstavnega prostora, ki so ga oblikovali pri Salottobuono, se razprostira prodnata plaža, za senco pa poskrbijo pisani sončniki. Na obodu so nanizane majhne sobice z razstavljenim pohištvom. Ravno nasprotno od pričakovanega; eksterier znotraj in interier zunaj.

Diesel za Moroso
Najbolj opazen letošnji oblikovalski trend je grunge. Razstavni prostori se šibijo od zdelanih sedežnih garnitur in zguljenih tepihov. Takšna je tudi kolekcija Successful Living by Diesel od Morosa. Če si želite uspešnega življenja, se torej podajte v lov na zaprašena podstrešja!

Casamania
Če nimate skladovnice starih knjig, si lahko kot priročno knjižnico, ki zavzema kar najmanjši volumen v prostoru, omislite takšno fototapeto, kot jo predlaga Casamania. Bralni kotiček bo dopolnil počivalnik Loop, ki ga je oblikovala Sophie de Vocht.

Dedon
Še boljšo idejo so imeli pri Dedonu; fototapeta v naravni velikosti s tridimenzionalnim učinkom, ki vas popelje v Azijo in Afriko. Prosim lepo, koga sploh še zanimajo razstavljeni kavči?

Kartell
Ne, nismo bili v deželi svobodnih in na domu pogumnih, čeprav so pri Kartellu oblikovalcem razstavnega prostora zagotovo omogočili veliko ustvarjalne svobode. Dom pogumnih pa bo vaš, če jih boste pri opremljanju preveč posnemali.

Capo d’Opera
Inspiracije prihajajo z vseh koncev sveta, Capo d’Opera je pohištvo dekoriral z japonskimi roboti. Mogoče so “dobri” zaprli “hudobne” v kozarce? Kdo bi vedel, to je eno od področij, kjer nisem na tekočem; je pa takle robot lahko prav lep okras namesto porcelanastega laboda na polici.

Normann Copenhagen
O minimalističnih postavitvah v umirjenih barvah letos ni bilo govora; razstavljalci so kar tekmovali, čigav prostor bo premogel širšo paleto živahnih barv. Naši projekti so očitno zelo “in” :-)

Myyour
Myyour za živahnost ne potrebuje dekoracije na stenah, saj so dovolj pisani že njihovi izdelki. Svetlečim tulipanom se je pridružil počivalnik krokodil, ki bo gotovo poletni hit ob bazenih.

Softline
Tudi Sofline že vseskozi vztraja pri pisanih barvah, prava avantgarda torej. Hecno, da so letos izbrali barve z našega projekta Proti soncu; limonasto rumeno, indigo vijolično in antracitno sivo.

Meritalia
Saj smo že napisali, da je pisano najbolj trendovsko; končno si lahko date duška z odštekanim kavčem! Meritalia se vsako leto potrudi in preseneti; težko bi jim očitali suhoparnost in pomanjkanje idej.

Cor
Imate nizek strop? Imamo rešitev za vas; takih ogledal so se domislili pri Coru. Knjižna omara bo na ta način dobila neslutene razsežnosti in se zlahka kosala s podobno v angleškem podeželskem dvorcu. Samo še pipo si prižgete in bo iluzija popolna.

Butterfly
Ni vse zlato kar se sveti, prav tako tudi na milanskem sejmu vse, kar je razstavljeno, ni tudi okusno in estetsko, čeprav morda vaša petletna hčerka meni drugače. Hm, verjetno je Butterfly namenjen prav takšni ciljni skupini? Vseeno svetujemo zmernost pri posnemanju ;-)

Visionnaire
IPE Cavalli že nekaj let vztraja s serijo Visionnaire, ki je bila res vizionarska, saj je s svojim sado-mazo grajskim slogom dobila nebroj posnemovalcev. Letos niso bili preveč inovativni, z izjemo para kavčev s pasjimi nasloni, ki ju na verigi krotita brhki mladenki.

Grafiti
Tudi Euroluce je bil v znamenju živahnih razstavnih prostorov, grafiti so vedno dobrodošla popestritev scene. Videti je tako domače, kot bi gledala zid pri Rogu.

Vrtne luči
Nekateri so bili bolj temačno razpoloženi, vrt z obglavljenimi trupi osvetljujejo velikanske žarnice. Če odštejemo trupla, so svetlobna telesa nadvse simpatična.

Lucifer
Še bolj temačni so bili pri Luciferju, ampak priznajmo, v duhu recesije se vsaj v hude stroške niso podali; črn polivinil se dobi na vsakem vogalu, rdeč lepilni trak pa tudi ni težava.

Čipkasti svetlobni efekti
Nekaterim je stene popestril kar svetlobni efekt – vzorec na obodu svetilke. Če ste ljubitelj klasike so odličen nadomestek za štukature ali kakšen drug dekorativen kič v stanovanju.

V nadaljevanju članka sledijo milanski oblikovalski utrinki.

Oznake: , , , , ,