Mesec oblikovanja 2014

5. 11. 2014
Luč Milni mehurčki
Tudi letos je Mesec oblikovanja zasedal v zapuščenih prostorih tiskarne Mladinska knjiga. Na razstavi je bilo najti obilo zanimivih izdelkov, žal pa tudi nekaj promocij trgovin, brez omembe oblikovalcev razstavljenih izdelkov. Takšen pristop ni primeren za dogodek, namenjen oblikovanju, ali pač?
Luč Milni mehurčki prihaja iz Srbije, oblikovala jo je Jovana Čavorović.

Miza Up/Down
Miza Up/Down je sestavljena iz plošče in treh podpornikov, daljši izmed njih poteka skozi ploščo in omogoča njeno namestitev na različnih višinah. Tudi ta praktičen dizajn je iz Srbije, zakrivila ga je Milica Marić.

Čipkasta miza
Čipkasta miza, preplet tradicije in tehnologije, prihaja iz Hrvaške. Lepotico so po predlogah vaških čipkaric zasnovali v studiu Roman Vlahović.

Hiške za shranjevanje igrač
Slovenski Studio Drevo občudujemo že dolgo, njihove hiške Babuške za shranjevanje igrač bi se odlično obnesle tudi v kakšni drugi vlogi v stanovanju, vsaj jaz zase nisem prepričana, da ne bi kakšne zaplenila za svoje potrebe ;-)

Leis
Tudi nad kolekcijo Leis sem se seveda že slinila v trgovini, suho robo na malo drugačen način je oblikoval Gigodesign. Mislim, da se ji ne bom mogla več dolgo upirati.

Romantična miza za par z nizko plačo
Romantična miza za par z nizko plačo prihaja iz Španije, oblikoval jo je Daniel Gantes (kdo ve, koliko zasluži sam?). Miza je res pravo čudo, zavzame komaj kaj prostora, ob njej se lahko mastijo štiri osebe, ne manjkata niti vaza za rože niti čeber z ledom, kjer se hladi penina. Absolutna zmagovalka vsake garsonjere!

Oznake: , , , , , ,