Mesec oblikovanja 2013

11. 10. 2013
Mesec oblikovanja 2013
V ponedeljek, 7. oktobra se je uradno začel tradicionalni Mesec oblikovanja Ljubljana 2013 pod sloganom Nove sile. Tokrat si je za prizorišče izbral zapuščene prostore Tiskarne Mladinska Knjiga ob Dunajski cesti. Industrijski ambient med tiskarskimi stroji in madeži črnila na tleh je ob pritajeni svetlobi pričaral posebno vzdušje.

5 let hiš sveta
Prizorišče tiskarne združuje več razstav. Poleg čarov lesa, vrhuncev slovenskega oblikovanja, modne razstave in ostalih, je ena od njih tudi razstava 5 let Hiš sveta, kjer je predstavljen izbor enodružinskih hiš z vsega sveta.

Villa Air
Camping is out, glamping is in! Glamping je skovanka dveh besed: glamorous camping, glamurozno kampiranje. V sklopu Male arhitekture, kjer je bil poseben poudarek na stavbah izdelanih iz lesa, se je predstavila skupina Lushna s svojo vizijo bivalnega udobja v stiku z naravo. Vas mika romantičen pobeg iz mesta v Villo Air?

Odprto kurišče Ouroboros
Kaj porečete na zunanje odprto kurišče Ouroboros, ki s svojo zanimivo obliko polepša vsak vrt? Prava čarovnija se zgodi po sončnem zahodu ob plesu senc, ki jih v mesečini ustvarijo ognjeni zublji.

Sladka pogostitev
Po slavnostni otvoritvi in podelitvi nagrad za oblikovanje je sledila še sladka pogostitev, torta velikanka v počastitev jubilejnega, že desetega Meseca oblikovanja Ljubljana. Svoja vrata zapira šele 7. novembra, tako da imate še cel mesec časa za ogled razstav ali obisk pop-up trgovine v sosednji stavbi bivše trgovine Merkur.

Foto in tekst: Živa Čar abs. arh.

Oznake: , , ,